«Ny» midtbanetrio for Liverpool på Old Trafford

Jürgen Klopp har rotert til dels voldsomt med sin midtbanetreer denne sesongen, men det er faktisk en helt ny variant vi forventer å se mot Manchester United.

9. mar 2018 kl 13.00 Torbjørn Flatin

Det ble vel sagt under fjorårets sesong, at trioen Jordan Henderson, Emre Can og Gini Wijnaldum ble litt tung og kjedelig, uten fart og kreativitet.

Nok påvirket av at Philippe Coutinho prøvde å få til sin overgang til Barcelona, og Alex Oxlade-Chamberlain ble kjøpt sent i sommervinduet, det var nettopp den trioen som startet på Liverpools midtbane i seks av de sju første kampene.

Offensiv tredjemann

Med Coutinho tilbake ble det snart en rekke forskjellige variasjoner. Hvor Henderson og Can varierte en del om å spille anker, rutinerte James Milner vikarierte til stadighet, og Philippe Coutinho som oftest var den kreative og mest offensive delen.

Alex Oxlade-Chamberlain ble først benyttet på en av kantene, før han ikke minst etter at Coutinho var ute av bildet ble flyttet ned som en av indreløperne.

Henderson, Can, Wijnaldum, Milner, Coutinho og Oxlade-Chamberlain, på 40 kamper har de seks dannet 14 forskjellige midtbanetrioer denne sesongen. Da velger vi også å se bort fra møtet med Leicester i ligacupen hvor Marko Grüjic fikk en sjelden sjanse, samt at Adam Lallana har en kamp på midtbanen fra start av denne sesongen (Burnley).

Hendo var ute, Ox har kommet inn

Det er to varianter som har blitt benyttet åtte ganger, og ligger et godt stykke foran neste alternativ. Det er nevnte Henderson, Can og Wijnaldum, som har stilt opp fra avspark åtte ganger. Det samme har et mer nylig oppsett fra Jürgen Klopp, med Emre Can bak Gini Wijnaldum og Oxlade-Chamberlain.

Dette er også påvirket av at Jordan Henderson var satt ut av spill i over en måned på nyåret. Nå er det først i det siste at Hendo har begynt å finne stabil bra form igjen, men noe av et fellestrekk er at Klopp nå synes å velge enten Henderson eller Can som anker, og at han ikke benytter sistnevnte sammen med Wijnaldum som indreløpere.

Alex Oxlade-Chamberlain er blitt «omskolert» til det som skal være hans favorittrolle, en offensiv posisjon mer sentralt på midtbanen. Før returen mot Porto startet Ox sju av ti kamper på midten.

Valget på Old Trafford

Slås tallene over sammen, får jeg en foretrukket midtbane pr. dag dato som ser ut som: Henderson – Can – Oxlade-Chamberlain.

Den største utfordreren virker å være James Milner, da veteranen har vist meget bra form i det siste, enten fra start eller som innbytter. Gini Wijnaldum har vært ute med sykdom, mens Adam Lallana ikke virker å være i hundre prosent kampform ennå etter sitt lange skadeavbrekk.

Det overraskende med det er at trioen Henderson, Can og Oxlade-Chamberlain bare er blitt benyttet en gang tidligere denne sesongen, i siste ligakamp mot Newcastle 3.mars(!)

Det er altså nærmest en helt nykomponert midtbane som Jürgen Klopp forventes å starte med i heksegryta på Old Trafford.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]