Klubbene vil få det like travelt i julen neste sesong

Fire ligakamper fra 22. desember er planen også neste sesong.

9. mar 2018 kl 09.14 Arild Skjæveland

Denne sesongen spilte Liverpool mot Arsenal, Swansea, Leicester og Burnley i perioden 22. desember til 1. januar – med FA cup mot Everton 5. januar.

På grunn av TV-selskapenes ønsker har klubbene nå fått beskjed om at de kan vente seg et minst like travelt program i julen som kommer. Det melder Matt Hughes i The Times.

Ingen kamp på julaften

Premier League-managerne var svært kritisk til å spille fire kamper over 11 dager denne sesongen, men må vente seg at det blir det samme neste sesong.

At Boxing Day kommer på en onsdag gjør at spillerne vil få 24 timer ekstra hvile, ettersom TV-selskapene har godtatt at de ikke skal sende kamper på julaften, 1. juledag, og har sagt de vil ha én fotballfri dag i ferien.

Ellers er planen er å sende kamper på TV hver dag i julen fra 22. desember – med FA-cup påfølgende helg, 5. og 6. januar.

Noen vil få et tøffere program

The Times-journalisten skriver at Premier League vil prøve å gjøre livet lettere for supportere med å plassere enkelte lokaloppgjør inn i denne perioden, for å minske reisetid, og sikre at alle klubber som har bortekamp på Boxing Day får hjemmekamp på 1. nyttårsdag, og motsatt.

Denne sesongen kom West Bromwich en formell henvendelse om å få flytte en kamp i juleprogrammet da de kun fikk to dager hvile før kampen sin 2. januar, mens West Ham hadde seks dager fri. West Ham vant kampen 2-1.

Det var den eneste klagen som kom, og det er et scenario som trolig vil komme til å skje igjen neste sesong for å få kabalen med TV-kamper til å gå opp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]