Bare fem klubber har fått færre straffespark

Liverpool har bare fått tre straffespark i Premier League denne sesongen.

23. apr 2018 kl 14.01 Einar Kvande

Liverpool ble snytt for et klart straffespark i kampen mot West Bromwich i helgen, da Danny Ings ble felt av Baggies-stopper Craig Dawson. Dommer Stuart Attwell vinket spillet videre, til Liverpool-spissens store frustrasjon.

Tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher er klar på at Liverpool skulle hatt straffespark i den situasjonen.

– Jeg tror Stuart hadde blikket på ballen, og mistet fokus på spillerne. Han så opp, og så dem falle, og trodde de hadde løpt inn i hverandre. Jake Livermore blokkerer muligens også utsikten hans, men jeg tror han fokuserer litt for mye på ballen, uttaler Gallagher til Sky Sports om situasjonen.

Palace har fått flest

Dette var slett ikke første gang at Liverpool er blitt snytt for straffespark denne sesongen, og statistikken viser også at Jürgen Klopps offensive mannskap får usedvanlig få straffespark. Faktisk er det bare fem av de 20 Premier League-klubbene som har fått færre straffespark i årets ligaspill.

Swansea, West Bromwich og Newcastle er de tre klubbene som har fått færrest straffespark, med ett hver. Stoke og Huddersfield har fått to. Så kommer Liverpool med tre, sammen med en rekke andre klubber. Blant annet topp fire-rivalene Manchester United, Tottenham og Chelsea.

Crystal Palace har fått flest straffespark av alle. De har fått tre ganger så mange straffespark som Liverpool, med sine ni. Everton har fått nest flest, med åtte. Ligamester Manchester City har fått sju.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]