Har Premier Leagues yngste lag

Ingen har lavere gjennomsnittsalder enn Liverpool.

17. apr 2018 kl 09.10 Arild Skjæveland

De to eldste spillerne i dagens Liverpool-mannskap er Ragnar Klavan og James Milner. Begge er 32 år gamle.

Adam Bogdan, som ikke har spilt en ligakamp for klubben siden 3-0 tapet borte mot Watford i 2015, og Simon Mignolet som nå er klubbens andrekeeper, er de to andre spillerne over 30 år.

Ifølge en oversikt i tirsdagens utgave av The Times, er Liverpool det topp seks-laget som har lavest gjennomsnittsalder på lagoppstillingene de har stilt med denne sesongen.

Gjennomsnittsalderen er 25 år og 345 dager. Tottenham er nummer to, med 26 år og 21 dager, mens tittelvinneren Manchester City er 26 år og 326 dager.

Yngst mot Southampton

Ifølge oversikt fra Transfermarkthar Liverpool denne sesongen vært klubben som har stilt med den laveste gjennomsnittsalderen i en enkeltkamp. Det var i 2-0 seieren borte mot Southampton, da snittet var på 25 år. Gini Wijnaldum var lagets eldstemann!

Der stilte Klopp med følgene lag: Karius (24), Alexander-Arnold (19), Van Dijk (26), Matip (26), Robertson (23), Can (24), Wijnaldum (27), Oxlade-Chamberlain (24), Mané (25), Salah (25), Firmino (26).

Også den tredje laveste snittalderen i ligaen denne sesongen var et Liverpool-lag, med 25,1 år i bortetapet mot Swansea i januar.

I motsatt ende av skalaen finner vi West Bromwich. De har stilt med 14 av de 15 lagene med eldst snittalder denne sesongen. Det eldste laget var hjemme mot Southampton i februar, med en snittalder på 31,1 år.

Yngst stall

Transfermarkt har også en oversikt over snittalder på hele stallen. For Liverpool er det 26,1 år – som er yngst av alle. Newcastle (26,5 år) og Tottenham (26,6 år) følger etter. I Everton og Manchester United er snittalderen i stallen 27 år, mens den i Arsenal er 27,1.

YNGST:
YNGST:  2001-modellen Curtis Jones satt på benken mot Everton.

Curtis Jones er den yngste spilleren som har vært i Liverpool-stallen denne sesongen. Han er født 30. januar 2001, og satt på benken mot Everton. Der satt han sammen med 2000-modellen Rafael Camacho.

Den yngste spilleren som har fått spilletid i ligaen denne sesongen, er Chelseas 2000-modell Callum Hudson-Odoi. Han var 17 år, to måneder og 24 dager gammel da han kom inn de siste 25 minuttene i hjemmetapet mot Bournemouth i januar.

Trent Alexander-Arnold fyller 20 i oktober, og har spilt 16 ligakamper denne sesongen. Han er en av 24 tenåringer som har fått spilletid i denne Premier League-sesongen. Ett år eldre Joe Gomez har spilt 21 ligakamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]