Vi vurderer før pre-season:21-åringer i tidsnød

De er de eldste av de unge som nå er tilbake i trening på Melwood, og som må imponere i de kommende treningskampene om de skal ha noen sjanse til involvering i førstelagstroppen.

4. jul 2018 kl 12.11 Torbjørn Flatin

De er alle 21 år, og de er alle på grensen til å kunne komme med i en førstelagstropp, dog i noe større eller mindre grad. En annen fellesnevner er at de kommer til å få spilletid i de kommende treningskampene, og hvor målet er å imponere i en slik grad at de også får være med på treningsleir til USA i en sterkere tropp med Liverpool.

Spillerne vi tenker på er Harry Wilson, Ryan Kent, Sheyi Ojo, Pedro Chirivella og Nathaniel Phillips.

I de neste kampene møter Liverpool Chester, Tranmere, Bury og Blackburn, uten VM-spillere og hvor ungguttene definitivt vil få sine sjanser.


Harry Wilson

Trolig den som ligger best an, da det ligger i kortene at Jürgen Klopp vil ønske å ta vingen nærmere i øyensyn etter et meget vellykket låneopphold hos Hull og også involvering med det walisiske seniorlandslaget.

En type som liker å komme inn fra høyrekanten for å legge opp til eller score mål med sin utmerkede venstrefot. Det siste gjør ham også til noe av en spesialist på dødballer.

- Jeg trivdes på utlån, men i hele sommer har jeg sett fram til å komme tilbake for å arbeide hardt frem mot neste sesong, forklarer Harry i et intervju med liverpoolfc.com i dag. – I fjor var jeg desperat etter å gjøre inntrykk under pre-season, men jeg fikk en liten skade som hindret meg. Med låneoppholdet bak meg, har jeg fått mye mer selvtillit og tro på at dette kan bli min sesong.


Sheyi Ojo

En meget talentfull spiller, som også er flankespiller men mer typisk kant enn det Harry Wilson er med rå fart og dribleferdigheter. Mer uberegnelig, men også mer ustabil. En rekke utlån, nå sist i Fulham, gjør at det trolig er en rekke klubber som kan være interessert i å signere ham, men først er han ventet å gjøre noe som kan være et siste forsøk på å innynde seg i førstelagstroppen til Liverpool.


Ryan Kent

Ryan er i noe av samme sekk som Wilson og Ojo, men ble likevel lånt ut til tross for at han hadde en bra pre-season i 2017 med spill mot bl.a. Bayern München og Atletico Madrid. Hurtigere og mer direkte enn Wilson, men ikke like presis med sine avslutninger og har en tendens til å måtte bruke mange sjanser for å score.


Pedro Chirivella

Den stilige spanjolen fikk sin debut for Liverpool så tidlig som i september 2017, under Brendan Rodgers. Den pasningssikre midtbanespilleren har imidlertid slitt med å ta lange nok skritt videre og har de siste par sesongen spilt på utlån til nederlandske klubber. Trolig er det en liga som passer ham bedre enn intense Premier League, men det skal likevel bli spennende å se hvilket nivå han nå er på.


Nathaniel Phillips

Phillips er en spiller som noe ubemerket kom fra Bolton for to sesonger siden, og i tillegg har vært en del plaget med skader i Liverpool. Hva du kan kalle for en typisk engelsk midtstopper har han duellstyrke på sin side og har vært en solid støtte på U23-laget når han har vært i kampform. Angående førstelaget er han noe av et «wild card», og definitivt en som nå er nødt til å gripe sjansen for å komme videre på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]