Solid innsats av Hendo

Jordan Henderson får stort sett bra karakterer etter at England skrev historie og vant sin første straffe-konkurranse i et VM.

4. jul 2018 kl 09.26 Torbjørn Flatin

«Endelig» synes å være den sammenfattende reaksjonen hos Englands morgenaviser etter at «de tre løvene» først hadde gitt bort ledelsen på overtid mot Columbia, før de for første gang vant en straffespark-konkurranse i et VM.

Jordan Henderson vil være en glad, og lettet, mann i dag etter at det var Liverpools kaptein som brente sitt forsøk. En velplassert, men lett leselig straffe og i feil høyde til venstre for keeperen til Columbia. Heldigvis greide England å snu det gjennom at Trippier og Dier scoret, mens Columbia skjøt i tverrligger og Jordan Pickford gjorde en god redning på de to siste forsøkene til søramerikanerne.

Henderson var tidlig i begivenhetenes sentrum da han ble påført en skalle, som utrolig nok ga motstanderen bare et gult kort. Et temperamentsfullt lag fra Columbia ble gitt seks gule kort og prøvde de fleste triksene i boka. Engelsk presse roser Liverpools kaptein for hans arbeidsinnsats og det at han greide å beholde roen.


Bra karakterer

På spillerbørsen scorer Jordan høyest hos Sky med 8 poeng, som understreket at han gjorde en viktig jobb som beskyttelse for engelskmennenes midtforsvar. Henderson fikk lavest hos Express med 5, mens Telegraph og Mirror ga ham 7 og Independent og BBC vurderte ham til 6.

Generelt fikk kaptein Harry Kane, som også ble kåret til banens beste i den offisielle kåringen til FIFA, og keeper Jordan Pickford høyest. En av de som fikk lavest var innbytter Eric Dier, selv om han ble helt ved å sette inn det avgjørende straffesparket. En direkte konkurrent til Hendo som midtbaneanker, og det vil være meget overraskende om Jordan ikke starter igjen mot Sverige i kvartfinalen på lørdag.

Men han er kanskje ikke blant de fem første til å ta straffespark…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]