Henderson til kvartfinale i VM etter straffekonk

Jordan Henderson spilte samtlige minutter og bommet i straffekonken da England overvant spøkelser fra fortiden.

3. jul 2018 kl 22.56 Johannes Steen

England er videre til kvartfinale i VM etter en het kamp der gulkortene haglet fra den amerikanske dommeren Mark Geiger.

Henderson spilte samtlige minutter og lå i en dyp midtbanerolle der han først og fremst løp, rev og slet og tok «drittjobbene» bak de mer offensive spillerne.

Trent Alexander-Arnold ble sittende hele kampen på benken.

Anført av en frisk Harry Kane var England var laget som tok kontroll på en innledningsvis lite innholdsrik kamp, men uten å skape de helt store mulighetene.

Spesielt første omgang ble oppstykket av høy temperatur med flere kontroversielle situasjoner. Colombias Wilmar Barrios fikk et gult kort da han skallet Jordan Henderson i haken, et kort som mange vil hevde burde hatt en annen farge.

Henderson bommet

Etter 58 minutter fikk imidlertid Harry Kane straffe etter å ha blitt revet ned i feltet. Den straffen satte han selv sikkert i mål, og det så lenge ut til at England skulle kontrollere inn ledelsen. Henderson noterte seg for et gult kort i tumultene som oppstod etter straffesituasjonen.

Det holdt bare nesten. Tre minutter på overtid knuser Yerry Mina Maguire i hodeduell, og setter ballen i mål via Keiran Trippiers hode. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

I ekstraomgangene spilte Colombia seg opp og var på høyde med et England-lag som bar preg av å være slitne. Henderson ble flyttet opp i en mer offensiv rolle, men var til tider noe usynlig. Han var likevel positivt involvert i flere av Englands offensive initiativ.

Ekstraomgangene ble målløse, og kampen gikk til det som alle i England hadde fryktet – en straffekonk.

Henderson tok Englands tredje straffespark, men David Ospina hindret Liverpool-spilleren med en mesterlig redning.

Liverpool-kapteinen ble imidlertid Englands eneste uten scoring, og da Colombia misset på to, kunne Henderson puste lettet ut og feire en kvarfinale i verdensmesterskapet.

Der møter Henderson, Alexander-Arnold og resten av England-laget Sverige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]