– Markovic vil ikke spille mer for Liverpool

Lazar Markovic har ikke spilt kamp for Liverpool på over tre år, og det blir neppe noen flere.

3. jul 2018 kl 18.18 Johannes Steen

Lazar Markovic var blant de 26 spillerne som møtte til første dag av sesongoppkjøringen mandag, men ifølge den innsiktsfulle LiverpoolEcho-journalisten James Pearce vil det kun være for en kort stund.

Nok en sommer vil klubben forsøke å kvitte seg med Lazar Markovic, og denne gangen med langt lavere priskrav enn tidligere.

Den 24 år gamle vingen tilbragte andre halvdel av forrige sesong på lån hos Anderlecht, og nettopp den belgiske klubben er en av de som etter sigene skal ønske Markovic på en permanent overgang. Galatasaray skal også være en av flere interesserte klubber.

– Om det i det hele tatt er en sum involvert, vil det bare være en brøkdel av de £20 millionene Liverpool betalte Benfica for å sikre hans tjenester i sommeren 2014, skriver Pearce.

Nådde ikke forventningene

Den unge vingen som ble Liverpools femte dyreste signering gjennom tidene hadde store forventninger knyttet til seg da han ankom Liverpool.

– Han har så massivt potensial at hvis han gjør noe med innstillingen sin på trening kan han bli en av Europas beste spillere i sin posisjon. Han er ung, han vil modnes, og da vil ingen klare å stoppe ham, sa hans tidligere lagkamerat i Benfica og nåværende Manchester United-spiller Nemanja Matic den gang.

Serberen fikk 23 starter og kom inn fra benken 11 ganger i 2014/15-sesongen, men det ble ikke de helt store prestasjonene. Siden ble sjansene fra start færre og færre, og han ble neste sesong utlånt til Fenerbache.

Der startet det bra, men han fikk det meste av 15/16-sesongen ødelagt av skader.

Sommeren 2016 klarte han heller ikke å overbevise Jürgen Klopp om at han hadde en rolle å spille i laget, og på deadline-day ble han utlånt til Sporting Lisbon. Et mislykket utlån som ble avbrutt etter en halv sesong før han ble sendt videre til Hull City resten av 16/17-sesongen.

Forrige sommer var det også forventet at Markovic endelig skulle forlate Liverpool, men ingen ønsket å betale Liverpools prisforlangende på 16 millioner pund. Det endte dermed med en ny halv sesong i Liverpool – uten spilletid, før han ble utlånt til Anderlecht i januar.

Han fikk en treg start, men spilte seg stort nok opp til at nettopp Anderlecht nå er en av klubbene som ønsker å gi 24-åringen en ny sjanse til å få fart på karrieren i en ny, permanent klubb.

Ingen ny sjanse i Liverpool

Lazar Markovic spilte sin siste tellende kamp for Liverpool mot QPR i mai 2015, og det vil neppe bli flere skal vi tro James Pearce.

Til tross for en god slutt på utlånet i Belgia vil både klubb og spiller ønske å sette en strek på serberens marerittopphold i England, og det vil ventelig ikke være lenge før han finner et nytt sted å spille fotball.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]