Lijnders ventes å fylle inn for Buvac

Pep Lijnders er tilbake i Liverpools trenerstab og Jürgen Klopp forventes ikke å gjøre ytterligere forandringer for å dekke tapet av sin tidligere assistent Zeljko Buvac.

3. jul 2018 kl 09.18 Torbjørn Flatin

Ifølge velinformerte James Pearce i Liverpool Echo vil Pep Lijnders få en mer fremtredende rolle i trenerstaben enn den han hadde før han forlot Melwood og tok på seg jobben som manager for NEC Nijmegen.

Samtidig ser en for seg at Peter Krawietz og trolig også Andreas Kornmayer vil rykke litt opp i systemet og sammen med keepertrener John Achterberg danne kretsen som de nærmeste medarbeiderne til manager Jürgen Klopp.

Alt dette i kjølvannet av at Zeljko Buvac fortsatt glimret med sitt fravær da treningene startet opp igjen i går. Den offisielle meldingen er at det som ble regnet som «øyet» til Klopp fortsatt er ansatt i Liverpool FC, og at han har vært ute av klubben siden april som følge av familiære årsaker, men det er få som tror at assistenten til Jürgen Klopp vil komme tilbake til den røde delen av Merseyside.


Indre kjerne

Isteden vil Klopp nå rokkere på sitt eget mannskap, hvor «øyet» Peter Krawietz vil ha enda nærmere kontakt med sin sjef, og hvor i tillegg nevnte Lijnders og også Kornmayer og Achterberg danner en indre kjerne av staben på Melwood.

Pep Lijnders hadde tidligere først og fremst en rolle som link mellom sin tidligere arbeidsplass akademiet i Kirkby, og hvor han hadde et spesielt ansvar med klubbens unge spillere. Nederlenderen kommer nå til å ha en tilsvarende rolle, men også arbeide mer aktivt med førstelaget.

Andreas Kornayer er han som kan ligne en kloning av Klopp når han har brillene på, og som synes å ha fått en stadig mer sentral rolle i treningsarbeidet også utover sin funksjon som fysisk trener.

John Achterberg er en rutinert og noe omstridt keepertrener som var i LFC lenge før Klopp kom, men som tyskeren har gitt og virker å fortsatt gi stor tillit.

Her er ikke Zeljko Buvac lenger -
Her er ikke Zeljko Buvac lenger -  Fra venstre: Lijnders, Achterberg, Krawietz, Buvac og Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]