Fem har fortsatt sjansen

Det er håndfull spillere fra Liverpool som fortsatt er med i VM, før de siste 1/8 finalene spilles i kveld. Fire helrøde har vært på banen i en VM-finale.

3. jul 2018 kl 13.22 Torbjørn Flatin

Dejan Lovren, Robert Firmino og Simon Mignolet er alle klare for kvartfinalene i VM 2018, for henholdsvis Kroatia, Brasil og Belgia. I kveld håper Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold å følge etter, når England møter Columbia.

Lovren og Henderson har vært førstevalg på sine landslag, mens Firmino er noe av en super-reserve for Brasil. Mignolet er reserve for Courtois i målet til Belgia, mens unge Trent Alexander-Arnold fikk sin debut for England da engelskmennene som allerede kvalifiserte og godt fornøyd med å bli nr. 2 i gruppe B brukte sitt skyggelag i gruppefinalen mot Belgia.

Kvartfinalene

Oppsettet i kvartfinalene er slik:

Frankrike – Uruguay
Brasil – Belgia
Russland – Kroatia
England/Columbia – Sverige/Sveits

Vinnerne av de to øverste, og de to nederste, møter hverandre i semifinalene.

Det er ikke minst en del fra England som da har «oppdaget» at et av landene Russland, Kroatia, England, Columbia, Sverige og Sveits vil komme til en VM-finale. Liverpools spillere i den halvdelen av oppsettet spiller på land som tilregnes store muligheter, med nettopp England og Kroatia som de største favorittene hos bookmakerne til å gå hele veien.

Turneringens største favoritter befinner seg imidlertid i øvre del, med Brasil, og Roberto Firmino som mesterskapsfavoritt nummer en, foran Frankrike og Belgia.

Røde finalister

Sjansene for å se minst en spiller fra Liverpool i finalen skulle dermed være ganske store. Det har bare skjedd for fire spillere tidligere, når vi snakker om å være ute på det grønne gresset under kampen og ikke bare å ha vært med i troppen.

Roger Hunt spilte hele kampen, inkludert ekstraomganger, da England beseiret Vest-Tyskland med 4-2 foran egne fans på Wembley i 1966.

Dietmar Hamann var på banen i 90 minutter da han som midtbaneanker hos Tyskland måtte se to scoringer av Ronaldo i 2.omgang gjøre at Brasil ble mestere i Japan/Sør-Korea i 2002.

I 2010 møttes Spania og Nederland i finale, og dermed også angrepskameratene Fernando Torres og Dirk Kuyt fra Anfield. Kuyt ble byttet ut etter 71 minutter, mens Torres kom inn etter 106 minutter, og sistnevnte var dermed på banen da Andres Iniesta satte inn seiersmålet i Sør-Afrika.

Fortsatt gjenstår det at en Liverpool-spiller scorer i en finale i VM.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]