Fem røde har vunnet VM

Denne uken starter fotball-VM.

13. jun 2018 kl 20.35 Arild Skjæveland

Torsdag sparkes fotball-VM i gang i Russland, når vertsnasjonen spiller mot Saudi-Arabia på Luzjniki Stadion i Moskva.

Liverpool har åtte spillere med i mesterskapet. Det er Roberto Firmino, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Sadio Mané, Mohamed Salah, Marko Grujic, Dejan Lovren og Simon Mignolet.

Fem vinnere

Fem spillere har vunnet fotball-VM mens de har vært Liverpool-spillere. Roger Hunt, Ian Callaghan og Gerry Byrne var i Englands 22-mannstropp til VM på hjemmebane i 1966.

Hunt spilte alle seks kampene, og scoret tre mål da England gikk hele veien og slo Vest-Tyskland 4-2 i finalen. Byrne fikk ikke spilletid, men Callaghan spilte i gruppespillskampen mot Frankrike. Frem til 1978 var det slik at kun de 11 som spilte finalen fikk vinnermedaljer – men i 2007, 41 år for sent, fikk de også sine medaljer.

I 2010 vant Spania fotball-VM. Det var med Liverpool-spillerne Fernando Torres og Pepe Reina i troppen. Torres hadde ikke et stort mesterskap, men var involvert i Andrés Iniestas vinnermål på, da han slo innlegget til Cesc Fabregas, som spilte ballen videre til målscorer Iniesta. Reina var med i troppen i Sør-Afrika, og er også med i den spanske troppen i årets mesterskap.

VANT I 2010:
VANT I 2010:  Fernando Torres vant VM mens han var Liverpool-spiller.

Ni totalt

I tillegg til de fem som har vunnet mens de vant for Liverpool, er det fire som har spilt for LFC og vunnet VM mens de har vært i andre klubber.

I 1990 vant Vest-Tyskland VM. Det var med Karl-Heinz Riedle på laget. Han kom til Liverpool sju år senere.

Bernard Dioméde ble kjøpt fra Auxerre to år etter at han var med i den franske troppen som vant VM på hjemmebane i 1998.

Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa vant VM med Spania i 2010, ett år etter at de gikk fra Liverpool til Real Madrid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]