Hva Liverpool må/skal handle:38 dager igjen

Det er faktisk bare en drøy måned igjen til transfervinduet stenger i England. Liverpool vil ønske å ha minst ytterligere to-tre spillere på plass innen den tid.

3. jul 2018 kl 11.52 Torbjørn Flatin

Flere av de beste kildene om Liverpool FC tror ikke de røde vil aksjonere i transfervinduet igjen før etter VM. I så fall snakker vi om mindre enn fire uker før overgangsmarkedet denne gang stoppes torsdag 9. august i Premier League.

Hva er det så Jürgen Klopp og hans menn leter etter? Vi har også tatt en titt i krystallkula.


Keeper

Det de fleste fans vil være mest opptatt av, og ikke minst spent på, er hva som gjøres med keepersituasjonen på Anfield.

Vi vet alle hva som skjedde i Kiev, da Loris Karius foran hele fotballverdenen gjorde to store tabber i finalen i Champions League. Kanskje vil Jürgen Klopp før den kampen ha vurdert å bruke Karius og Danny Ward som fremtidig keeperpar, men det virker å være en megarisk med en førstekeeper som vil bli fulgt med lupe hvis han igjen settes inn i startelleveren til Liverpool.

Det er vanskelig å se noen fremtid for Simon Mignolet, da ikke minst belgieren selv vil vite at manageren ikke kan ha noen tro på ham slik som Karius endte opp som førstevalg. Danny Ward er mer ubestemmelig, da 25-åringen som i likhet med Mignolet er andrekeeper på sitt landslag (Wales), aldri har fått noen reell sjanse på Anfield.

Alt tyder på at det er genuin interesse fra Klopp og hans stab for Alisson Becker, mannen som vokter målet for Brasil i VM. Men han blir dyr med en antatt prislapp på £70-80M fra Roma, og i tillegg vil forlange en topplønn hos de helrøde som vil tilsi £150.000-200.000 i uka. I tillegg er etterspørselen stor med flere andre toppklubber rapporterende interessert.

Det neste spørsmålet er så, vil Klopp ha alternativer på blokka om det ikke ender opp med Alisson? Det tør være velkjent at Liverpools manager ikke er villig til gjøre kompromisser som ender opp med hva han regner som annenrangs valg. Da er han heller villig til å vente på det riktige kjøpet.

Å hente inn en ny keeper virker imidlertid ganske så kritisk, og røde fansen vil holde pusten fremover i så måte.


En ny Coutinho

Dette vinduet startet utmerket for Liverpools del med innkjøpet av brasilianske Fabinho i tillegg til endelig bekreftelse på at Naby Keita ikke bare er rød, men skal spille med trøye nr. 8. Tapet av Emre Can skulle dermed være dekket opp og vel så det, med energiske og fysisk sterke spillere i maskinrommet på midtbanen.

En trodde at Nabil Fekir skulle bli den neste på listen, og franskmannen skal til og med ha hatt intervju med Liverpools fjernsynsstasjon, før LFC etter sigende trakk seg ut av handelen som følge av den medisinske testen og en tidligere alvorlig kneskade. Da skulle en også tro at det hele definitivt var avblåst fra Liverpool sin side, men ingen synes å kunne si at så er tilfelle, og som igjen gjør at ryktene og spekulasjonene lever i beste velgående angående en fortsatt mulig løsning.

Fekir, en av de som er opptatt med VM, skulle erstatte Philippe Coutinho og hans evne til både å være en av de tre fremme og å være den mest offensive på midtbanen. Det at Alex Oxlade-Chamberlain ikke ventes å være tilbake i kampform før i november etter sin kneskade, forsterker dette behovet.

Det virker merkelig at Liverpool fortsatt skulle være interessert i en som skal ha skapt tvil under legesjekken, og det gir ingen fornuft at man kan godta en overgang hvis det blir en redusert pris i forhold til antatte £53M så lenge en ikke er hundre prosent fornøyd med tilstanden til spillerens kne, men her er vi likevel mer optimistiske angående en plan B fra transferkomiteen. Det er flere playmakere å velge mellom i hyller høyt oppe, enn det er keepere.


Bedre dekning fremme

Mot Real Madrid så en hvor sårbare Liverpool ble da toppscorer Mo Salah måtte gå ut. Det behøves bedre dekning for «super-rekka» lengst fremme, med Sadio Mané og Roberto Firmino som andre viktige brikker.

Xhardan Shaqiri, en annen VM-spiller, er blitt linket, og vil etter vår mening være et bra cover, en bra konkurrent til de tre framme. Shaqiri har spisskompetanse med sin vasse venstrefot, som også vil være et pluss ved dødballer, og har fart og scoringsevne. Hvis det stemmer at nedrykket med Stoke gjør at han kan hentes for under £15M er det forståelig at Liverpool er interessert.

Liverpool Echo skriver i dag at en trolig avgang for Danny Ings bidrar det at det også kan bli vurdert på Melwood å hente inn en mer typisk spiss. Foruten Roberto Firmino er det unge Dominic Solanke og den enda yngre Rhian Brewster, som er skadet og ikke tilgjengelig før mot slutten av august, samt tidligere utlånte Divock Origi. Det virker i sannhet tynt. En kunne se i siste ligakamp mot Brighton forrige sesong, da Solanke spilte alene på topp og den nevnte «super-rekka» fungerte meget bra bak ham, at et alternativ som ensom spiss kan gi Klopp flere muligheter.

Summa summarum: Liverpool behøver en keeper, og de fleste vil si førstekeeper. Det er behov for en erstatter til Coutinho og det må bli bedre dekning i den offensive delen av troppen. Det tilsvarer tre, kanskje fire spillere, som ventelig vil bli prøvd hentet inn i den drøye måneden som gjenstår av transfervinduet. Sentral midtbane er fikset i og med Keita og Fabinho, mens forsvaret etter vår oppfatning heller ikke har prioritet med van Dijk med fra start i tillegg til en sterk Lovren mot slutten av sesongen og en skadefri Matip, samt backer som løftet seg veldig utover i 2017/18.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]