James Pearce:– Situasjonen er annerledes enn med Coutinho og Suarez

Liverpool Echo-journalisten mener Mohamed Salah har tettere bånd til Liverpool enn hva den sør-amerikanske duoen hadde.

2. jul 2018 kl 14.19 Arve Corneliussen

«Det er gode grunner til å tro at ting vil være annerledes med Salah», skriver den velinformerte journalisten James Pearce i et innlegg i Liverpool Echo i kjølvannet av nyheten om Salahs kontraktsforlengelse.

Flere Liverpool-fans har trukket opp Luis Suarez og Coutinhos kontraktsituasjoner som en festbremser etter Salah-nyheten kom frem.

Suarez dro sommeren etter han skrev under ny kontrakt, mens Coutinho streiket den påfølgende sommeren og fikk overgangen sin i vintervinduet.

Trives i Liverpool

Pearce trekker blant annet frem disse grunnene til at Salah ikke kommer til å gjøre som Barcelona-duoen: At hans familie har funnet seg til rette i byen, hans bånd til The Kop og måten Jürgen Klopp har lagt opp taktikken for at han skal kunne skinne.

Og ikke minst:

«Han er ikke sør-amerikansk. Han har ikke det båndet til de spanske gigantene som fikk Coutinho og Suarez til å snu», påpeker Pearce.

Kan vinne titler

Videre minner han om at spillere som Xabi Alonso, Fernando Torres og Javier Mascherano like i forveien hadde forlatt Merseyside for å vinne titler.

Champions League-finalen er et tydelig bevis på at verdensklassespillere nå kan spille for Liverpool og samtidig vinne trofeer, som også er avgjørende for å beholde Salah, argumenterer Liverpool Echo-journalisten.

«Klopp ønsker å snu trenden, og gjøre Liverpool til siste destinasjon for toppspillere igjen. Han ønsker å sørge for at dersom en spiller forlater Liverpool, er det et steg ned», forklarer Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]