Konkurrentenes planer for å slå tilbake

Liverpool er uten tvil overgangsvinduets vinner så langt. Dette skjer i de andre storklubbene.

20. jul 2018 kl 17.42 Arve Vassbotten

Med signeringen av Alisson Becker, er det mye som tyder på at Liverpool sommerhandling er over etter kjøpene av Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri og verdens dyreste keeper. Med det har Liverpool også brukt langt mer penger enn konkurrentene så langt i overgangsvinduet.

The Timeshar sett på de antatte toppkandidatenes planer for sommeren. Og hva som kan skje de i siste ukene før overgangsvinduet i England stenger 9. august klokka 18.

Manchester City

Nye spillere:

Den regjerende seriemesteren har kjøpt Riyad Mahrez for 60 millioner pund fra Leicester.

Planene:

Pep Guardiola skal ikke ha planer om de store kjøpene ellers, og det er ikke ventet at han vil gå for en annen midtbanespiller istedenfor Jorginho, som isteden valgte Chelsea. Isteden vil han stole på Ilkay Gündogan, Fabian Delph og 18-åringen Phil Foden som backup.

Utgående:

Isteden blir det fokus på å kvitte seg med overflødige spillere i den lyseblå delen av Manchester. Joe Hart, skal blant annet være tilgjengelig på markedet for rundt 5 millioner pund. Jason Denayer, Eliaquim Mangala, Patrick Roberts skal også være tilgjengelige, mens Wolverhampton og Fulham har vist interesse for Oleksandr Zinchenko.

Inn:
Riyad Mahrez (Leicester) £60m

Ut:
Pablo Maffeo (Stuttgart) Ikke oppgitt
Yaya Touré (frigitt)
Angelino (PSV Eindhoven) £5m
Will Patching (Notts County) Gratis
Ashley Smith-Brown (Plymouth) Ukjent sum
Jacob Davenport (Blackburn) Ukjent sum
Olarenwaju Kayode (Shakthtar Donetsk) £2,6m
Angus Gunn (Southampton) £13,5m

Manchester United

Nye spillere:

Bortsett fra signeringen av midtbanespilleren Fred for 47 millioner pund fra Shakhtar Donetsk, den 19 år gamle backen Diogo Dalot fra Porto for 19 millioner pund og den nye tredjekeeperen Lee Grant har det vært rolig fra José Mourinho i overgangsvinduet.

Planene:

Det er ventet at Mourinho er ute etter venstreback og midtstopper før sesongen begynner. Alex Sandro fra Juventus skal være på toppen av ønskelista til Mourinho, men han har en prislapp på rundt 50 millioner pund. United har avvist at de er ute etter Toby Alderweireld, og Leicesters Harry Maguire lanseres også som et alternativ. Mourinho skal ikke være ute etter noen ny midtbanespiller etter at Marouane Fellaini signerte en ny torårskontrakt.

Utgående:

Daley Blind har forlatt klubben for Ajax, mens Matteo Darmian også får lov å dra. Hva som skjer med Anthony Martial er også fortsatt åpent. Han har ett år igjen på kontrakten, men United har opsjon på å forlenge den ett år. Også Luke Shaws kontrakt går ut neste sommer. Timothy Fosu-Mensah er ventet å dra på lån, men neppe tilbake til Crystal Palace.

Inn:
Fred (Shakhtar Donetsk) £52,5m
Diogo Dalot (Porto) £17,5m
Lee Grant (Stoke) £1,5m

Ut:
Michael Carrick (lagt opp)
Joe Riley (Bradford City) Ikke oppgitt
Dean Henderson (Sheffield United) Lån
Sam Johnstone (West Brom) £6,5m
Daley Blind (Ajax) £18,5m

Tottenham

Nye spillere:

Har så langt ikke vist noe aktivitet i overgangsmarkedet, noe som frustrerer fansen, spesielt med ni spillere som returer seint fra VM.

Planene:

Mauricio Pochettino trenger spillere som enten kan gå rett inn å forsterke laget som har blitt topp tre de siste tre sesongen, eller spillere som vil finne seg i å være backup. Klubben har også anstrengt økonomi på grunn av den nye stadion. Ønskene er defensiv midtbanespiller, spesielt siden Mousa Dembélé er forventet å dra, en raskt angrepsspiller og en ny spiss, siden Fernando Llorente slet i første sesongen. Ryan Sessegnon var hovedmålet, men han er forventet å bli i Fulham til i hvert fall januar. Wilfried Zaha og Anthony Martial er andre spillere som er nevnt, men begge er svært dyre. Tottenham er også favoritt til å sikre Aston Villas midtbanespiller Jack Grealish.

Utgående:

Toby Alderweireld kan være på vei bort. Matthijs de Ligt, Benjamin Pavard og Yerry Mina kan være alternativer om det skjer. Og det er også spørsmål rundt Danny Rose og Christian Eriksen, som ikke har utvidet kontraktene sine ennå.

Inn:

Ut:
Keanan Bennetts (Borussia Mönchengladback) £2m
Anton Walkes (Portsmouth) Ukjent sum

Chelsea

Nye spillere:

Jorignho kom sammen med Maurizio Sarri fra Napoli for 50 millioner pund.

Planene:

Den nye manager Sarri, har knapp tid til å gjøre endringene på laget, og det er mange spørsmål rundt Chelsea- der flere spillere kan være på vei bort. Først og fremst handler det om hva som skjer med David Luiz, Willian, Thibaut Courtois og Eden Hazard. Både Courtois og Hazard linkes heftig til Real Madrid, og førstnevne er også i sitt siste kontraktsår. Ruben Loftus-Cheek er det imidlertid ventet at blir, og at det ikke blir nytt låneopphold på han. Juventus-forsvarer Daniele Rugani, midtbanespiller Aleksandr Golovi fra CSKA Moskva er andre navn som er nevnt.

Utgående:

Utover spillerne nevnt tidligere som på mange måter vil definere hva som skjer, kan Marcos Alonso og Victor Moses sine posisjoner være usikre om Sarri vil ha mer defensive backer. Michy Batshuayi, som var i Borussia Dortmund på lån i en periode sist sesong, kan forsvinne.

Inn:
Jorginho (Napoli) £57m

Ut:
Matej Delac (AC Horsens) Gratis
Jordan Houghton (MK Dons) Gratis
Mitchell Beeney (frigitt)
Wallace Oliveira (frigitt)
Harvey St Clair (frigitt)
Trevoh Chalobah (Ipswich) Lån
Nathan Baxter (Yeovil) Lån
Reece James (Wigan) Lån
Dujon Sterling (Coventry) Lån
Jake Clarke-Salter (Vitesse) Lån
Jamal Blackman (Leeds) Lån

Arsenal

Nye spillere:

Unai Emery har ikke somlet med tiden etter at han tok over. Fokuset har vært å forsterke ryggraden i laget med en blanding av erfarne og unge spillere. 34 år gamle Stephan Lichsteiner kom gratis fra Juventus, keeper Bernd Leno fra Bayer Leverkusen for £19.3m, og 30 år gamle Papastathopoulos Sokratis kom fra Borussia Dortmund for £17.6m, defensiv midtbanespiller Lucas Torriera fra Sampdoria for £26m og den 19 år gamle midtbanespilleren Mattéo Guendouzi fra Lorient for £7.1m.

Planene:

Etter å ha brukt 70 millioner pund skal det bare være om «en stor mulighet» åpner seg for en ving, at det blir handlet særlig mer.

Utgående:

Danny Welbeck, David Ospina og Shkodran Mustafi kan alle være på vei bort. Det er også spørsmål om Aaron Ramsey og om han signerer ny kontrakt nå som han er gått inn i sitt siste år. Jack Wilshere har gått til West Ham.

Inn:
Stephan Lichtsteiner (Juventus) Gratis
Lucas Torreira (Sampdoria) £26,4m
Bernd Leno (Bayer Leverkusen) £19,2m
Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund) £17,6m
Matteo Guendouzi (Lorient) £8m

Ut:
Per Mertesacker (lagt opp)
Santi Cazorla (frigitt)
Takuma Asano (Hannover) Lån
Jack Wilshere (West Ham) Gratis
Hugo Keto (Brighton) Gratis

Har du innspill til journalisten?
[email protected]