Har vunnet de tre siste på Selhurst Park

Etter den flotte serieåpningen mot West Ham retter vi blikket mot mandagens bortemøte med Crystal Palace. Liverpool har god statistikk i Premier League-kampene på Selhurst Park de siste årene.

15. aug 2018 kl 10.35 Einar Kvande

Statistikken viser at man må helt tilbake til november 2014 for å finne siste Liverpool-tap på Selhurst Park i ligasammenheng. Vi krysser fingrene for at den fine statistikken Liverpool har i Croydon står seg også etter mandag kveld.

Her er de fem siste bortekampene mot Crystal Palace i Premier League:

Sent seiersmål fra Salah

Det Liverpool leverte mot The Eagles på tampen av forrige sesong var ikke pent, og ikke spesielt imponerende i banespillet – men du verden så deilig!

Mohamed Salah gjorde det igjen, og sikret Liverpool de tre poengene på slutten av en kamp som kunne ha vippet begge veier.

Hadde Christian Benteke hatt en bedre dag kunne han ha scoret hattrick – men denne gangen var det Liverpool som hadde marginene med seg, til tross for at de ikke briljerte.

Lekk i begge ender

I oktober 2016 fikk vi servert en utrolig underholdende førsteomgang på Selhurst Park, der Liverpool var "lekk i begge ender". Emre Can sendte Liverpool oppskriftsmessig i føringen, men en Lovren-tabbe serverte Palace utligningen. Det gikk ikke mange minuttene før Lovren rettet opp sin egen feil, og stanget Liverpool i føringen. Men så var kroaten negativt involvert igjen, også ved McArthurs andre mål. Like før pause dukket Matip opp, og Liverpool scoret på corner servert av Coutinho for andre gang i omgangen. Palace var utrolig effektive, mens Liverpool på sin side sløste med sjansene. Blant annet hadde Coutinho en susende heading som ville ha gått i mål om den ikke var innom en Palace-hånd. Mandanda klarte med nød og neppe å slå ballen i stolpen, fordi den forandret retning i hånden til en Palace-forsvarer.

Andreomgangen kunne aldri bli like underholdende som den første. Vertene tok initiativet fra start av etter pause, og presset Liverpool bakover. De ropte på straffespark et par ganger, men da Liverpool-kontret takket være en strålende pasning av kaptein Jordan Henderson og Roberto Firmino elegant vippet inn 4-2 var kampen avgjort, og de siste tjue minuttene ble en transportetappe for Jürgen Klopps menn.

Straffemål på overtid reddet tre poeng

I mars 2016 kom Christian Benteke inn fra benken og ble matchvinner for Liverpool etter en marerittstart på den andre omgangen. Crystal Palace tok først ledelsen etter dødball, før James Milner ble utvist etter to gule kort. Men så våknet gjestene. Med ti mann fremsto de farligere fremover, men det var en stor gavepakke av hjemmelagets keeper som ga Roberto Firmino muligheten til å utlikne. 24-åringen tok vare på sjansen, noe som åpnet opp kampen. Crystal Palace klarte imidlertid ikke å sette Liverpool under noe reelt press med en mann mer, og på overtid ble Benteke selv felt, og han var iskald da han fintet sisteskansen feil vei fra straffemerket. Ballen ble satt elegant i det andre hjørnet.

Nitrist

Crystal Palace slo Liverpool 3-1 i november 2014, og Brendan Rodgers sine menn ble dermed liggende på 11. plass i Premier League. Liverpool åpnet kampen best og scoret allerede før to minutter var spilt, men Crystal Palace kjempet seg inn i kampen igjen og vant til slutt fortjent.

Liverpool klarte aldri å ta kontrollen over kampen, og de gulkledde gjestene slet særlig med å håndtere tempoet til kantspillerne Bolasie og Gayle. London-laget skapte trøbbel for Liverpool på overganger, og duoen ble også direkte avgjørende for utfallet av kampen.

Liverpool hadde en god periode drøyt halvveis ut i andre omgang, men lufta gikk ut av ballongen etter at Joe Ledley sendte Palace i ledelsen. Like etter scoringen ble trolig Raheem Sterling snytt for et straffespark av dommer Jon Moss.

I stedet avgjorede Mile Jedinak med et fantastisk frispark ti minutter før slutt.

Tua som veltet lasset

Liverpool hadde fortsatt håp om å vinne ligamesterskapet da de gjestet Selhurst Park i sesongens tredje siste kamp, men etter at Crystal Palace hentet opp Liverpools tremålsledelse var det resignerte Liverpool-spillere som lå igjen på slagmarken.

Liverpool ledet 1-0 etter en heseblesende førsteomgang. Joe Allen ga gjestene ledelsen på en heading etter en corner fra Steven Gerrard. Waliseren rev seg løs ved fremre stolpe, løp til bakre stolpe og fikk stå helt umarkert å heade ballen i mål. Palace gikk ut i hundre, og presset Liverpool på defensiven i åpningsminuttene, men etter hvert begynte Liverpool å finne rytmen. Palace la seg da dypt og satset på kontringer. Etter scoringen måtte imidlertid vertene lenger frem på banen, noe som ga Liverpool flere gode muligheter, uten at de hvite og sorte har klart å utnytte dem. Palace hadde et par farlige langskudd, men Mignolet var med på notene.

Liverpool ledet komfortabelt 3-0 da det gjensto drøye ti minutter å spille, etter et selvmål av Delaney og en Suarez-scoring, men kollapset fullstendig og sløste bort sjansen til å vinne Premier League. De hvite og sorte hadde full kontroll på kampen, og jaktet, kanskje naivt, flere scoringer. Dermed fikk Palace store rom å kontre i, og etter to kjappe reduseringer tok nervøsiteten overhånd for Brendan Rodgers sine gutter. Palace fullførte comebacket og fratok Liverpool det som så ut som en sikker trepoenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]