Premier League-klubbenes rekordkjøp

Hva er den dyreste spilleren Leicester noen gang har kjøpt? Er Liverpools rekordkjøp dyrere enn Manchester Citys rekordkjøp? Her finner du svarene.

7. aug 2018 kl 11.31 Einar Kvande

Diskusjonene kan ofte gå heftig i vennegjengen eller på fotballpuben om hvem som er en klubbs dyreste spiller, og også hvilken av to klubber som har betalt mest for en spiller. Med denne artikkelen i hånden har du fasiten.

For de fleste Liverpool-supportere er det velkjent at Virgil van Dijk til 75 millioner pund er den dyreste spilleren som Anfield-klubben noen gang har kjøpt. Men få visste kanskje at Terence Kongolo til 17,5 millioner pund er Huddersfields dyreste kjøp gjennom tidene?

Forresten er det bare Manchester United av klubbene i Premier League som har punget ut med mer penger for en enkelt spiller enn Liverpool gjorde for superstopper Van Dijk. United betalte 89 millioner pund for midtbanenmannen Paul Pogba.

Foran City og Chelsea på lista

Vi merker oss at Manchester City og Chelseas dyreste kjøp er 15 millioner pund billigere enn Van Dijk. Chelsea betalte 60 millioner pund for Alvaro Morata, mens City punget ut med det samme for Riyad Mahrez nå i sommer.

Arsenals dyreste kjøp er Pierre-Emerick Aubameyang til 56 millioner pund, mens Tottenham betalte 43 millioner pund for Davinson Sanchez.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]