Dette må Liverpool bli bedre på før ligaen starter til helgen

Jürgen Klopp har laget en smøbrødliste over hva som må forbedres til West Ham står på motsatt banehalvdel søndag ettermiddag.

7. aug 2018 kl 10.48 Einar Kvande

Treningskampen mot Napoli ga Jürgen Klopp en del svar på hvor Liverpool står for øyeblikket, men selv om Serie A-klubben ble sendt hjem som slakt, og Liverpool vant 5-0 i Dublin, fant tyskeren flere ting han ønsker å rette på.

– Jeg så mye som vi var gode på, men jeg så også en rekke ting vi må forbedre, uttaler manageren til Liverpoolfc.com.

Kom for lett til

– Flere ganger skled vi ut av vår kompakte formasjon når Napoli holdt på ballen. 5-0 høres ut som en klar seier, og det er det, men vi så i første omgang at de tidvis klarte å oppholde seg inne i straffefeltet vårt. Det bør ikke skje at mostanderen får komme inn i straffefeltet vårt og være nærmest alene foran keeper. Det skjedde ene og alene fordi vi ikke var kompakte nok i disse situasjonene, konkluderer Klopp.

– Når vi spilte ball selv var vi tidvis veldig gode. Nå må vi for det første jobbe for å bli mer skarpe, og for det andre må vi jobbe med utholdenheten vår. Alle spillerne er ikke på samme nivå ennå. Det kan du se.

– Spillerne som har trent helt siden starten av preseason kan holde ut i 90 minutter. Millie klarer 90. Gini klarer 90. Men dere så Sadio og Mo... Bobby fikk ikke spille mer enn 45, og det var helt på grensen av det forsvarlige. Han må trene nå, og kanskje trenger han å spille kampen på tirsdag også.

Sistemann er på plass

Dejan Lovren var tilbake på Melwood i går, og dermed har Klopp endelig en full tropp under sine vinger på treningsfeltet.

– Vi må komme oss gjennom den første kampen på en måte. Deretter har vi åtte dager til før vi skal spille neste kamp, for vi spiller på søndag, og deretter mandag. Det blir en ny preseason-uke. Jeg kan ikke endre på det. Det er utfordringen vi står overfor nå.

– Første må vi sørge for at vi stiller et godt lag i tirsdagens treningskamp, og deretter på søndag. Så har vi en hel uke hvor vi kan forberede oss til neste kamp. Det er fortsatt masse jobb som må gjøres, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]