Slik får du sett tirsdagens Champions League-kamp

Her er en oversikt over distributørene som har tilgang på «TV 2 Sport 1», og hvordan du kan få sett kveldens kamp om du ikke har kanalen.

18. sep 2018 kl 09.27 Arve Vassbotten

NENT Group (Nordic Entertainment Group) forlenget i mai i fjor rettighetene til UEFA Champions League fra 2018 til 2021. NENT Group eier Viasat 4 og Viasport-kanalene, men det ble også inngått en avtale med TV 2 om at de skal sende to Champions League kamper hver runde fra høsten.

– Champions League blir på åpen kanal, men det er ikke bestemt hvilken, sa Remi André Taule til Liverpool.no, den gangen.

Lanserer «TV 2 Sport 1»

I forrige uke ble det klart at kampene skal vises på en ny kanal som heter «TV 2 Sport 1». Den lanserer i dag, sammen dag som Champions League sparkes i gang.

Liverpools åpningskamp mot Paris Saint-Germain tirsdag kveld klokka 21 skal vises på denne kanalen. Men det skaper problemer for endel seere, for så langt er det ikke alle TV-distributørene som har kanalen tilgjengelig.

Kanalen vil ifølge TV 2 være «kanalen der fotballen har sitt hjem med et unikt fotballtilbud med kamper fra Premier League, Nation League, Europa League – i tillegg til Champions League.»

«Er du kunde hos RiksTV, Get eller Viasat – har du tilgang til kanalen fra tirsdag 18. september. Når det gjelder de øvrige tv-leverandørene har alle fått tilbud om kanalen - ta kontakt direkte for mer info om de tilbyr kanalen», opplyser TV 2.

Store aktører som Altibox og Canal Digital er dermed blant TV-distributørene som ikke har avtale om å vise kanalen, NextGenTel har heller ikke dette.

Nett-tjenester

Har du Viaplay får du uansett sett alt fra Champions League, også kampene som sendes på lineær-TV på TV 2. Endel TV-distributører har en avtale som gjør at du får med Viaplay om du abonnerer på Viasport-pakken.

Av våre partnere er det Canal Digital Parabol, Get og NextGentel som får Viaplay Sport når du kjøper Viasport-kanalene, sier pressekontakt Lene Paterson i NENT Group til Liverpool.no.

Og har du TV 2 Sumo får du også sett kampene, som blir satt opp på den nye kanalen «TV 2 Sport 1.»

«Alle kan få tilgang til all sport fra TV 2 via TV 2 Sumo TV 2 Sumo tilbyr TV 2 sine Champions League-kamper og hele Europe League pluss mye mer via sin nye pakke «Sport» fra kun kr 99 kroner per måned. De som ønsker å følge Premier League i tillegg – velger pakken «Premier League og sport» til kr 399 kroner per måned», skriver TV 2 på sine nettsider.

Av kampene som så langt er satt opp av TV-kanalene, skal også Liverpools møte med Røde Stjerne 6. november vises på «TV 2 Sport 1».

Dette svarer TV 2 om den nye kanalen

Kan folk kjøpe TV 2 Sumo for en måned og så avslutte abonnementet om flere leverandører får avtale etter hvert?

– Ja, TV 2 Sumo betaler man for månedlig, men vi håper jo at de som prøver oss, blir fristet til å fortsette som abonnenter utover en måned, sier TV 2 Sumo-direktør Christian Birkeland til Liverpool.no.

Har dere vurdert å kjøre noe gratis på TV 2 sumo eller flytte kamp til kanaler alle har tilgang på til første kamp, i og med at distribusjonen ikke er på plass over alt ennå?

– Nei, det har vi ikke vurdert. Vi mener at prisen på 99 kroner i måneden for alle fotballrettighetene utenom Premier League er en svært god pris. Og de som har Premier League-abonnement får jo disse kanalene og kampene inkludert i prisen.

Er dere overrasket over at det ikke er kommet på plass avtale med alle leverandørene, og er det per nå avtaler som kan komme på plass før avspark?

– Vi har tilbydd kanalene til alle distributørene og er i løpende dialog. Vi håper selvsagt at flere distributører ønsker å sikre seg dette unike fotballproduktet, sier Birkeland.


Liverpool.no har sjekket med flere av de store TV-distributørene hva status er på den nye kanalen.

Altibox: Ikke avtale

Hos Altibox viser kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal videre til en sak på deres sider, der det står:

«TV 2 har på kort varsel valgt å gjøre endringer i sine sportskanaler.»

«Fra 18. september vil TV 2 Sportskanalen bytte navn til TV 2 Sport 2. Dette er kun en navneendring, og kanalen TV 2 Sport 2 kan fortsatt velges inn ved bruk av 1 poeng i ditt innhold. Den vil fortsatt være fylt med norsk hockey og håndball, sykkel og annen spennende sport.»

«Samtidig gjør TV 2 endringer på sine Sport Premium-kanaler, og samler alt innholdet på to kanaler istedenfor tre. De legger dermed ned kanalen TV 2 Sport Premium 3, og fordeler dette innholdet på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sport Premium 2. Innholdet på TV 2 Sport Premium-kanalene er det samme som før.»

«TV 2 lanserer samtidig en helt ny kanal: TV 2 Sport 1. Altibox har per dags dato ingen avtale med TV 2 om å distribuere TV 2 Sport 1.»

«Altibox-kunder som ønsker å se UEFA Champions League kanvelge inn Viasport-pakkenved bruk av 40 poeng for å se kampene, eller tegne abonnement hos Viaplay.»

«De som vil se absolutt alle CL-kampene må abonnere på Viaplay.»

Canal Digital: Ikke avtale

– En viktig presisering med en gang: Man trenger ikke å ha TV 2 Sport 1 for å kunne se Champions League. Dette er en ny kanal som skal vise Champions League, men Viasat har også fortsatt rettighetene som før.

– For Canal Digitals kunder blir Champions League dermed som tidligere å finne gjennom Viasat-kanalene, og noen få kamper på Viaplay.no. Vil man se alle kamper, så anbefaler vi da Viasport-pakken, da får man se de fleste kampene gjennom vanlige kanaler - og i tillegg får man uten ekstra kostnad inkludert​​​​ bruker på viaplay.no slik at man kan se de kampene som går der også. For første runde gjelder f eks at 12 kamper vises på vanlige kanaler (Viasat), samt 4 av kampene går på Viaplay, sier kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, Tormod Sandstø, til Liverpool.no.

– Canal Digitals satelittkunder kan dermed se første Liverpol-kamp på Viaplay (som ikke koster ekstra for Viasat sport-kunder). Det skal sies at man vil også i år få mye Champions League kamper bare gjennom våre standard kanalpakker (uten eget Viasat-abonnement), og har man Familiepakken vår inkluderer dette blant annet Viasat 4 og Viasport+, som eksempelvis i første runde gir 3 kamper, legger han til.

Canal Digital kabelkunder har på sin side Viasport-kanalene i sin grunnpakke, men ikke Viaplay. Kunder der må dermed skaffe seg enten Viaplay.no eller TV 2 Sumo for å få sett kampen.

Get: Har avtale

– Vi viser TV2 Sport 1 på alle plattformene våre, og den får kanalnummer 122, opplyser Head of communication, Sebastian Eidem, i Get.

Riks TV: Har avtale

– TV 2 Sport 1 og 2 finnes på kanalplass 12 og 13. Begge kanalene er inkludert i RiksPakken (vår bestselgende og største TV-pakke). Kunder med andre TV-pakker vil ha fri tilgang til begge kanalene ut september, opplyser markedsansvarlig Tonje Øvervoll i Riks TV til Liverpool.no.

Viasat: Har avtale

På Viasat får «TV 2 Sport 1 kanalplass 13, mens «TV 2 Sport 2» får kanalplass 14 for Viasat parabol- og IPTV-kunder. I tillegg kan man evt kjøpe Viaplay Sport for 299 kroner eller Viaplay Total for 329 kroner. Total-pakken inneholder filmer, serier og sport.

– Det er TV 2s lydspor på de kampene TV 2 sender lineært, på Viaplay. I vårt studio, som starter på Viasat 4 i kveld, er det Daniel Høglund som er programleder. Det er han hver match day. Med seg i studio tirsdag har han Morten Langli, Rolf-Otto Eriksen og Ronny Deila. Onsdag er Morten Langli, Rune og Petter, da sendes studio på Viasport 1, sier pressekontakt Lene Paterson i NENT Group til Liverpool.no.

Tirsdagens kamp blir kommentert av Øyvind Alsaker og Petter Myhre på TV 2 Sport 1, mens Ingrid Halstensen er på indre bane. Julie Strømsvåg er anker i studio med Brede Hangeland og Erik Thorstvedt som eksperter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]