I SYDLIGERE STRØK:  Klopp har tatt med seg troppen til sydligere strøk hver vinter han har hatt sjansen.

Tidlig exit har sine fordelerFrihelger og langt færre kamper enn konkurrentene

Jürgen Klopp sine lag tar langt flere poeng med mer hvile mellom kampene.

Liverpool skal kun spille tre kamper til i januar måned. Det er borte mot Brighton and Hove Albion, og hjemme mot Crystal Palace og Leicester City. Samtidig skal de nærmeste konkurrentene spille semifinale i ligacupen, samt fjerde runde i FA cupen.

Tall fra statistikkguru Christoffer Johansen viser at vinneren av Premier League de sju siste sesongene stort sett har hatt ligaen å bry seg om fra midten av mars og ut. Til sammen har de sju siste ligavinnerne spilt 70 ligakamper, tre FA cupkamper, og to kamper i Europa, ifølge Johansen.

Færre kamper

Liverpool vil nå maksimalt spille 53 kamper denne sesongen, dersom de skulle gå hele veien i Champions League. Blir de helrøde utslått av Bayern München i 8. delsfinalen blir det 48 kamper.

Til sammenligning kan Manchester City og Tottenham få minst 54 kamper, og maksimalt 65. Altså potensielt en langt travlere innspurt enn det Jürgen Klopps gutter vil få.

De tidligere sesongene har Klopp tatt med seg sitt lag på en treningsleir på vinteren. Det har han gjort hele fem ganger tidligere. Laget har dratt til Tenerife i mars 2016, La Manga i februar 2017, Tenerife i mars 2017, Dubai i januar 2018 og Marbella i mars 2018.

Nå som laget har frihelg mens 4. runde av FA cupen spilles 26. januar, vil en anta det blir en ny tur til varmere strøk for Klopp, støtteapparatet og spillerne.

Det blir også muligheter for det når laget har 10 dager fri fra hjemmekampen mot Bournemouth til hjemmekampen mot Bayern München i februar.

Tar langt flere poeng med hvile

Christoffer Johansen peker på enda en interessant ting rundt klubbens exit fra de nasjonale cupene. For Liverpools sjanser på tittelen ville det vært best å ryke ut også av Champions League – men det er ikke en turnering som kommer til å bli nedprioritert.

Ifølge Johansen så tar Klopp sitt Liverpool nesten 0,25 poeng mer per ligakamp når de har fire dager eller mer mellom kampene (2,11 poeng i snitt), enn når det er tre eller færre hviledager i forkant (1,87 poeng i snitt).

Det var også et mønster fra Klopp sitt Dortmund, der laget tok 0,23 poeng mer per ligakamp med lang hvile (1,99 poeng i snitt) kontra kort hvile (1,76 poeng i snitt).

Carragher støtter laguttaket

Jamie Carragher var en av flere som støttet Klopp da kritikken haglet etter kampen mot Wolverhampton. Han tok til sosiale medier og meldte at fordelen med antall kamper var en større mulighet til å vinne ligaen enn luken på fire poeng:

«Jeg har ingen problemer med laguttaket til Jürgen Klopp. Jeg skulle heller sett at de hadde vunnet, men vi har den beste sjansen til å vinne ligaen på årevis, og det kan ta år til vi er i denne posisjonen igjen. Den store sjansen vi har er ikke ledelsen på fire poeng, men at Manchester City og Tottenham må spille langt flere kamper» twitret klubblegenden.

MER TRAVELT:  Mauricio Pochettinos Spurs og Pep Guardiolas City skal spille langt flere kamper enn Liverpool de neste månedene.
Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.06.2019 kl 09:26

Det skulle ikke mye til for å starte sommerens villeste overgangsrykte

En retweet fra The Times-journalisten Paul Joyce var nok.

+
15.06.2019 kl 17:00

Mané mister åpningskampen i Afrikamesterskapet

Angriperen er suspendert.

+
15.06.2019 kl 16:44

Liverpools midtstopper var Champions Leagues hurtigste spiller

Virgil van Dijk er målt raskere enn samtlige angripere.

+
15.06.2019 kl 13:22

Hinter om at bare de største stadionene vil få finalene i fremtiden

UEFA-presidenten har fått spørsmål om billettfordelingen i finaler.

+