Den italienske manageren er vant med å kjenne på seiersfølelsen mot de røde.

Napoli-manageren har gjenopptatt kontakten med Liverpool de to siste sesongene, med å havne i samme Champions League-gruppe to ganger på rad.

Før det, var det fire år siden sist Ancelotti besøkte Anfield - den gangen som Real Madrid-manager.

60-åringen har en imponerende liste med klubber han har trent, og var innom Chelsea og AC Milan før de to ovennevnte storlagene.

Totalt står Ancelotti med syv seire og fire tap mot Liverpool (medregnet ekstraomganger og straffespark-konkurranser).

Det var i sistnevnte klubb hvor italieneren for første gang fikk kjenne på hvordan det var å møte Liverpool.

To møter i Champions League-finalen

Datoen var 25. mai 2005. Ancelotti tok med et stjernespekket AC Milan-lag til Istanbul for å møte Liverpool i finalen av mesterligaen.

Ancelottis mannskap gjorde alt rett i de første 45 minuttene, og ledet 3-0 til pause.

Resten av historien kjenner vi godt, Liverpool utrettet et fotballmirakel og snudde kampen, og trolig har Ancelotti lært fra den kampen.

I Champions League-finalen to år senere trakk den rutinerte manageren det lengste strået, med en 2-1-seier over de røde.

Premier League-møter og Real Madrid

Deretter, tok Ancelotti over Chelsea, hvor han møtte Liverpool ved fire anledninger. Én seier og ett tap på Stamford Bridge, én seier og ett tap på Anfield.

I 2014 havnet Ancelotti og hans Real Madrid i samme Mesterliga-gruppe som Anfield-klubben. «Los Blancos» vant begge oppgjørene, hele 3-0 på Anfield.

Fremdeles et godt tak

Liverpool-laget har blitt styrket siden den gang, og det har blitt svært jevne kamper mot Napoli de to siste sesongene.

Dog har Napoli stukket av med seieren i begge kampene i Italia, mens Liverpool vant 1-0 i forrige sesongs batalje på Anfield.

Med andre ord vil det bli et stor utfordring i kveldens kamp for Jürgen Klopp og hans mannskap.

Mye tyder også på at kampen vil få en vinner. Ancelotti har kun spilt én uavgjort etter 90 minutter mot Liverpool, i Champions League-finalen i 2005.

Kilder: LFC History

Liverpool - Napoli spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.