Klopp leder sin 100. kamp i Europa

Liverpool-trener jubilerer i onsdagens møte med Napoli.

Onsdagens oppgjør mot Napoli blir Jürgen Klopps 100.ende kamp fordelt på de to europacupene.

46 av kampene har kommet mens han har sittet i sjefsstolen i Liverpool, 47 av dem i Borussia Dortmund og de resterende 6 fra tiden i Mainz 05.

Vi har kikket nærmere på kampene som utgjør statistikken.

Til Europa med snille tyskere

Klopps første kamper i en kontinentalturnering var med Mainz 05 i UEFA-cupen i 2005-2006-sesongen. Det lille tyske laget ble tildelt plassen som et resultat av at de havnet øverst på fair- play-tabellen sesongen i forveien.

Etter seire mot armenske Mika og islandske Keflavik, røk laget ut mot Sevilla i den siste kvalifiseringsrunden før gruppespillet.

Sevilla vant UEFA-cupen den sesongen, etter å ha slått Barcelona 3-0 i finalen i Monaco.

– Europa forandrer alt. I Armenia var det veldig varmt da vi kom dit, 40 grader. Så dro vi til Island og møtte Keflavik i Reykjavik. Om sommeren var det minusgrader der, fordi vinden var så sterk, sier Klopp ifølge Daily Mail.

UNG OG LOVENDE:
UNG OG LOVENDE:  Slik så Jürgen Klopp ut da han trente Mainz 05 i Bundesligen for 14 år siden.

Det gulsvarte eventyret

Etter å ha rykket ned med Mainz i 2007, for så å ikke rykke opp igjen i 2008, valgte Klopp å si fra seg ansvaret i Mainz. Tyskeren gikk derimot ikke arbeidsledig lenge.

I mai 2008 ble han nemlig presentert som den gamle storklubben Borussia Dortmunds trener.

Under Klopps ledelse, anført av spillere som Robert Lewandowski, Mario Götze og Marco Reus, ble de gult- og svartkledde et lag å regne med i Champions League fra og med 2011/2012-sesongen.

Våren 2013 tok de seg sågar helt til finalen. På veien dit slo de blant annet ut Real Madrid i semifinalen.

Til slutt måtte de gi tapt for Bayern München, men gjennom turneringen hadde de likefullt blendet og imponert hele Europa, med sitt aggresive gegenpress og hurtige overgangsspill.

STORLAG:
STORLAG:  Jürgen Klopp og Borussia Dortmund imponerte hele Europa da de tok seg til Champions League-finalen i 2013.

Enorm statistikk i Liverpool

Siden Jürgen Klopp overtok hovedansvaret i Liverpool i oktober 2015, har tyskeren opparbeidet seg en svært imponerende europacup-statistikk.

I løpet av de drøye fire årene som er gått, har ingen maktet å slå tyskeren ut av Europa over to oppgjør.

Men det mangler ikke på dem som har prøvd.

JUBELSCENER:
JUBELSCENER:  Liverpool sto for et av tidenes største comeback da de slo Barcelona ut av Champions League på Anfield etter å ha ligget under 3-0 fra det første oppgjøret.

Storkanoner som Borussia Dortmund, Manchester City, Manchester United, Roma, Bayern München og til sist Barcelona har alle måttet innse nederlaget i møte med Liverpool.

Med seier mot Napoli vil Liverpool sikre seg tabelltoppen i Champions League gruppe E, og gi Klopp flere muligheter til å utvide seierstatistikken ytterligere i Europas gjeveste klubbturnering.

Liverpool - Napoli spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.