Klopp leder sin 100. kamp i Europa

Liverpool-trener jubilerer i onsdagens møte med Napoli.

27. nov 2019 kl 15.40Even Barka

Onsdagens oppgjør mot Napoli blir Jürgen Klopps 100.ende kamp fordelt på de to europacupene.

46 av kampene har kommet mens han har sittet i sjefsstolen i Liverpool, 47 av dem i Borussia Dortmund og de resterende 6 fra tiden i Mainz 05.

Vi har kikket nærmere på kampene som utgjør statistikken.

Til Europa med snille tyskere

Klopps første kamper i en kontinentalturnering var med Mainz 05 i UEFA-cupen i 2005-2006-sesongen. Det lille tyske laget ble tildelt plassen som et resultat av at de havnet øverst på fair- play-tabellen sesongen i forveien.

Etter seire mot armenske Mika og islandske Keflavik, røk laget ut mot Sevilla i den siste kvalifiseringsrunden før gruppespillet.

Sevilla vant UEFA-cupen den sesongen, etter å ha slått Barcelona 3-0 i finalen i Monaco.

– Europa forandrer alt. I Armenia var det veldig varmt da vi kom dit, 40 grader. Så dro vi til Island og møtte Keflavik i Reykjavik. Om sommeren var det minusgrader der, fordi vinden var så sterk, sier Klopp ifølge Daily Mail.

UNG OG LOVENDE:
UNG OG LOVENDE:  Slik så Jürgen Klopp ut da han trente Mainz 05 i Bundesligen for 14 år siden.

Det gulsvarte eventyret

Etter å ha rykket ned med Mainz i 2007, for så å ikke rykke opp igjen i 2008, valgte Klopp å si fra seg ansvaret i Mainz. Tyskeren gikk derimot ikke arbeidsledig lenge.

I mai 2008 ble han nemlig presentert som den gamle storklubben Borussia Dortmunds trener.

Under Klopps ledelse, anført av spillere som Robert Lewandowski, Mario Götze og Marco Reus, ble de gult- og svartkledde et lag å regne med i Champions League fra og med 2011/2012-sesongen.

Våren 2013 tok de seg sågar helt til finalen. På veien dit slo de blant annet ut Real Madrid i semifinalen.

Til slutt måtte de gi tapt for Bayern München, men gjennom turneringen hadde de likefullt blendet og imponert hele Europa, med sitt aggresive gegenpress og hurtige overgangsspill.

STORLAG:
STORLAG:  Jürgen Klopp og Borussia Dortmund imponerte hele Europa da de tok seg til Champions League-finalen i 2013.

Enorm statistikk i Liverpool

Siden Jürgen Klopp overtok hovedansvaret i Liverpool i oktober 2015, har tyskeren opparbeidet seg en svært imponerende europacup-statistikk.

I løpet av de drøye fire årene som er gått, har ingen maktet å slå tyskeren ut av Europa over to oppgjør.

Men det mangler ikke på dem som har prøvd.

JUBELSCENER:
JUBELSCENER:  Liverpool sto for et av tidenes største comeback da de slo Barcelona ut av Champions League på Anfield etter å ha ligget under 3-0 fra det første oppgjøret.

Storkanoner som Borussia Dortmund, Manchester City, Manchester United, Roma, Bayern München og til sist Barcelona har alle måttet innse nederlaget i møte med Liverpool.

Med seier mot Napoli vil Liverpool sikre seg tabelltoppen i Champions League gruppe E, og gi Klopp flere muligheter til å utvide seierstatistikken ytterligere i Europas gjeveste klubbturnering.

Liverpool - Napoli spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.