Henderson støtter Rainbow Laces-kampanjen:– De trangsynte idiotene hører ikke hjemme i fotballen

– Alle er velkomne på Anfield, sier kapteinen.

27. nov 2019 kl 12.02 Even Barka

Liverpool-kaptein Jordan Henderson stiller seg bak kampanjen Rainbow Laces. Kampanjen er et initiativ som skal gjøre det enklere for homofile, lesbiske og transpersoner å delta i idrett, og som skal vise at idretten er åpen for alle.

– Denne kampanjen er viktig, hvis det fremdeles finnes supportere der ute som ikke føler de kan være seg selv, ut av fykt for å bli diskriminert eller hetset, sier Henderson til The Athletic.

– Jeg er en far, ektemann, sønn og bror. Tanken om at noen jeg er glad i ikke skulle føle seg trygge om de kom å så meg spille fotball fordi de var en del av LGBT-samfunnet, får meg til å lure på hvilken verden vi lever i.

– Hører ikke hjemme i fotballen

Henderson stiller seg også uforstående til dem som ikke liker at fotballspillere engasjerer seg for kampanjen.

– Kanskje vi er for isolert fra dette problemet som spillere, fordi jeg ærlig talt ikke forstår hvordan noen kan ha et problem med det, eller føle seg nødt til å si noe som får noen til å føle at de ikke er velkomne, sier han.

Kampanjens hovedbudskap oppsummeres enkelt og direkte av midtbanespilleren.

– Du er velkommen. Vi er på din side, og de trangsynte idiotene som får deg til å føle deg ukomfortabel hører ikke hjemme i fotballen. Så enkelt er det.

REGNBUEFARGET:
REGNBUEFARGET:  Liverpool-kaptein Jordan Henderson har vist støtte til LGBT-samfunnet ved tidligere anledninger. I 2016 brukte han eksempelvis et regnbuefarget kapteinsbind i en kamp mot Sunderland.

– Alle er velkomne på Anfield

I intervjuet sier Henderson at han håper at homofobi ikke kommer til uttrykk på Anfield, men at han ikke kan vite det sikkert, fordi han ikke er på tribunene selv.

Han ønsker derimot å fastslå den samlede spillergruppas syn på saken.

– På vegne av spillerne vil jeg gjøre det klart at alle er velkomne på Anfield, enten det er på tribunen, på banen, eller i garderoben. Dette er et sted for alle, og det er opp til både spillere og supportere å sørge for at den beskjeden blir sendt så kraftig, og så ofte som mulig, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]