I 2008 gikk Hicks og Gillett bak ryggen til Rafa for å hente Jürgen Klinsmann. Nå er han Grujic sin nye sjef

Marko Grujic har fått ny manager.

27. nov 2019 kl 11.14 Arild Skjæveland

Hertha Berlin har tapt fire kamper på rad, og ligger på en skuffende 15. plass i Bundesliga. Marko Grujic har hatt en vanskelig sesong så langt, og har ikke klart å finne tilbake til fjorårsformen.

Nå har manager Ante Covic fått sparken, og blitt erstattet av Jürgen Klinsmann.

55-åringen tar over for resten av sesongen, bekrefter klubben i en pressemelding.

Kunne blitt Liverpool-manager

I 2008 kunne Klinsmann blitt Liverpool-sjef. Tom Hicks og George Gillett holdt samtaler med den tidligere Tottenham-profilen om å ta over for Rafael Benítez.

Forhandlingene med tyskeren skjedde bak Rafa sin rygg, og var alt annet enn populært på Merseyside. Hicks uttalte seg til og med om saken.

– Vi prøvde å forhandle med et alternativ, for å ha det som en forsikring med at han ville ta jobben dersom Rafael dro til Real Madrid eller andre klubber han var linket til i pressen. Eller dersom kommunikasjonen vår skulle svikte av en eller annen grunn, uttalte Hicks til The Telegraph.

Klinsmann tok heller over Bayern München, uten at det ar vellykket. Han fikk sparken i april med fem kamper igjen å spille. Han har siden vært landslagssjef for USA.

Grujic har slitt med formen

Utlånte Grujic hadde en meget god fjorårssesong, men har sammen med laget slitt denne sesongen. Nylig snakket han om sin egen form i et intervju med Berliner Morgenpost.

– Jeg må helt klart prestere bedre. Jeg jobber hardt på trening og gjør alt for å finne tilbake til formen som supporterne vil se, slik hele laget gjør.

– I starten av sesongen spilte jeg alene foran et forsvar på seks. Det er ikke min favorittrolle, fordi jeg er så langt unna motstanderens mål, og kan ikke bidra som en trussel. Nå spiller vi med to seksere, men vi er 30 meter fra vårt eget mål, uttalte han.

– Jeg har aldri vært med i en nedrykksstrid før, verken med Liverpool eller Røde Stjerne. Det vil bety enda mer press, og jeg håper at det ikke vil skje. Vi har så mye kvalitet i laget, men må også vise det på banen, sa han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]