Må seks år tilbake for å finne sist Napoli hadde så svake resultater

Men det er det eneste laget som har slått Liverpool denne sesongen.

27. nov 2019 kl 08.26 Arild Skjæveland

Napoli vil ta seg videre fra Champions League dersom de slår Liverpool i dag. Da er de helrøde avhengig av å få et resultat i Salzburg, dersom Erling Braut Haaland og co slår Genk i kveld.

Men i Napoli har det vært krise både på og utenfor banen. Spillerne har vært i opprør, og er i krig med presidenten som har varslet at de kommer til å straffes.

Napolitanerne har ikke vunnet på seks kamper. Deres verste rekke siden Walter Mazzarri var manager i mars 2013, forteller James Horncastle i podcasten The Totally Football Show.

Den våren endte de til slutt på en akseptabel andreplass, bare ni poeng bak Juventus. Denne sesongen er de på sjuendeplass, allerede 15 poeng bak «Juve» og sin gamle sjef Maurizio Sarri.

Eneste som har slått Liverpool

Liverpool tapte Community Shield etter straffekonkurranse - men Napoli er det eneste laget som har klart å slå de helrøde etter 90 minuttter denne sesongen.

Jürgen Klopps lag spilte langt bedre enn det de gjorde året på Stadio San Paolo denne høsten, men tapte likevel 2-0.

I sin analyse fra kampen i september, skrev the Guardians Barney Ronay at Napoli viste hvordan man skulle spille mot Liverpool, med å utnytte rommet bak backene, samtidig som de matchet de helrøde på intensitet. Forhåpentligvis vil ikke det samme skje i kveld.

Liverpool - Napoli spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]