Kapteinen i kampprogrammet:Mener Liverpool skaper sin egen flaks

Jordan Henderson avslører flere av faktorene som har ført til rød suksess denne sesongen.

27. nov 2019 kl 09.07 Even Barka

Liverpools kaptein Jordan Henderson innrømmer at Liverpool har behøvd å ha marginene på sin side for å stikke av med poeng i noen av sesongens kamper, men er også klar på at medgangen er noe de har gjort seg fortjent til.

– Personlig mener jeg at det er profesjonaliteten og dedikasjonen i gruppen som sørger for den såkalte flaksen vår. Bare se på de to målscorerne våre i helgen, skriver Henderson i kampprogrammet før onsdagens møte med Napoli.

Dedikasjon fremfor flaks

De to Henderson sikter til, er naturligvis Roberto Firmino og Sadio Mané. De var begge på lange reiser med landslagene sine, henholdsvis til Eswatini og Abu Dhabi.

Det var likevel ikke tid til noe særlig med hvile for noen av dem da de returnerte til Liverpool etter landslagspausen.

– Sadio fikk seg en ganske hard smell i kampen sin, men kom tilbake til Melwood så fort han kunne, for å jobbe dag og natt slik at han kunne være klar til kampen mot Palace.

DEDIKERT:
DEDIKERT:  Sadio Manés dedikasjon til livet som fotballspiller, imponerer Jordan Henderson.

– Dedikasjonen han har til både klubben og landslaget gjorde at han ville yte sitt beste for begge. På Selhurst Park så vi at han var klar når det gjaldt, til tross for at han har brukt de siste to ukene i konstant rehabilitering eller trening. Det er ikke flaks, men dedikasjon om å være best mulig.

– Tror på å kjempe for hver tomme

Manes holdninger gjenspeiles også i flere av lagkameratene, skal vi tro Jordan Henderson.

– Bobby sikret seieren for oss mot slutten, og måten han fortsatte å jobbe hardt i kampen, vitner om hvordan han tror på det å kjempe for hver tomme på banen. Sammen med Fabinho og Alisson spilte han i Abu Dhabi på tirsdag og kom tilbake sent på grunn av reiseavstanden. Likevel hørte jeg ikke at noen av dem klaget i det hele tatt, sier han.

– Det vi opplevde i London på lørdag kan bare skje om vi jobber hardt og opprettholder den høyeste standarden. Uten det, betyr den såkalte flaksen absolutt ingenting.

Liverpool - Napoli spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]