Det er ingen tvil om at City er svekket med Ederson ute

Bravo har sluppet inn nesten ett mål i snitt per kamp.

På fredagens pressekonferanse bekreftet Pep Guardiola at Ederson er ute til søndagens kamp, etter å ha pådratt seg en muskelskade i onsdagens Champions League-oppgjør mot Atalanta.

Med Ole Gunnar Solskjær og hans David de Gea-kommentarer friskt i minne skal en ikke utelukke at det kommer en overraskelse på søndag - men Guardiola virket ganske sikker i sin sak.

– Ederson kan ikke spille. Jeg vet ikke hvor lenge han blir ute, men på søndag kan han ikke spille, sa Guardiola på sin pressekonferanse.

– Claudio er en eksepsjonell keeper, som har vunnet mye med Chile. Jeg har ingen tvil om at han kan stå bra. Jeg ser på hver trening hvor bra han er. Vi kommer ikke til å tape på grunn av Claudio, sa han videre.

Kom inn og ble utvist

Ederson gikk ut til pause på San Siro. Inn kom 36 år gamle Bravo - men han var ikke lenge på banen. 36 minutter etter at han var blitt byttet inn, og etter å ha sluppet inn en utligning fra Mario Pasalic, stormet han ut og stoppet Josip Ilcic på vei gjennom. Chileneren ble utvist, uten å ha gjort en eneste redning på tiden han hadde spilt. Kyle Walker måtte ta på seg hanskene og spille de siste minuttene.

Denne sesongen har Bravo hatt innhoppet i Champions League, og spilt tre kamper utenom. Det er to kamper i ligacupen mot Preston og Southampton, og i Community Shield mot Liverpool.

Etter at Ederson ble kjøpt fra Benfica har han vært et soleklart førstevalg. Hele forrige sesong spilte Bravo kun i Community Shield- i en sesong han mistet på grunn av en alvorlig akillesskade. I 17/18-sesongen fikk han 13 kamper i alle turneringer, og sin hittil siste Premier League-kamp. Den kom 13. mai da City slo Southampton.

Bravo har 121 kamper for Chile, men har altså knapt spilt for City etter at han mistet plassen etter en rekke svake prestasjoner i 2016/17-sesongen. Da kom andrekeeper Willy Caballero inn og tok over. Han er nå andrekeeper i Chelsea.

Han har spilt på Anfield én gang tidligere - da Gini Wijnaldum ble matchvinner med sin heading på nyttårsaften 2017.

SKAL STÅ:
SKAL STÅ:  Claudio Bravo skal stå på Anfield på søndag.

Svak statistikk

Bravo har nå spilt totalt 48 kamper for Manchester City i alle turneringer. Han har sluppet inn 47 mål på de kampene, ifølge Transfermarkt.

Opta har i dag kommet med en enda mer oppsiktsvekkende statistikk. Nå er ikke Manchester City blant lagene som får mest avslutninger på seg - og det skal de være glade for. For av de 40 siste skuddene Bravo har fått på seg i Premier League, har han kun reddet 19. 21 har gått i mål.

Ifølge «expected goals»-statistikken skulle han ha sluppet inn 12.6 av de 40 avslutningene.

Den tidligere Sunderland-målvakten David Preece, som nå er keepertrener i svenske Östersunds, skriver om Bravo i sin spalte i The Times i dag.

«Når en reservekeeper får en sjanse, slik Bravo trolig vil få på Anfield, dukker det opp en rekke spørsmål. Dersom det er lite som skiller reserven og førstekeeperen, kan det bli sett op som en sjanse for reserven til å spille seg inn på laget. I Manchester City er Ederson et så etablert førstevalg,at det er forventet at han vil gå inn igjen så snart han er klar. Det kan lette presset som Bravo setter på seg selv, og senke forventningene til supporterne», skriver Preece.

«Samtidig - dersom andrevalget er sett på som langt svakere, eller har vist dårlig form i tidligere kamper, blir presset høyere på grunn av manglende selvtillit. Spesielt dersom det er en åpenbar spenning i publikum - som det sannsynligvis kommer til å være mot Bravo», skriver han videre.

«Du kan føle at hver eneste redning eller gang du fanger ballen blir møtt med et lettelses sukk, men også at den angsten kommer fra innsiden. Selv de med så mye erfaring fra høyeste nivå, og spillere som har vært kaptein for landslaget slik Bravo har vært for Chile, kan gå gjennom perioder der en tviler på seg selv - og det kan øke når du bare er delvis involvert».

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.