Har trent på comeback under trening

Man kan trygt si at Jürgen Klopp har hatt en ganske annen tilnærming enn Roy Hodgson for å få angriperne til å score.

4. nov 2019 kl 09.57 Arve Vassbotten

Da Roy Hodgson var manager i Liverpool spilte han gjerne med sju angripere mot tre forsvarsspillere på trening for at Fernando Torres skulle få bygget selvtillit og scoringsfølelse med enkle mål på trening.

– Jeg mistet helt lysten til å komme på jobb fordi treningene var veldig vanskelige å komme seg gjennom. Ikke fysisk, men mentalt. Det var det samme igjen, og igjen og igjen dag ut og dag inn. Ofte hadde vi åtte angripere som spilte mot meg og Martin Skrtel, sa Daniel Agger for noen år siden.

– Jeg og Skrtel hadde noen veldig tøffe treningsøkter når vi forsvarte oss mot åtte stykker, men de åtte angriperne løp knapt en kilometer og det var så uinspirerende.

9 mot 11

Under Jürgen Klopp er det ganske annerledes. Han gjør det heller mye vanskeligere for angriperne på trening.

I øvelsene med forsvar mot angrep, er det nå ofte flere forsvarsspillere enn angripere. Noen dager spiller de ni mot 11, der laget med flest spillere leder 3-1, skriver Simon Hughes i The Athletic.

Med andre ord, det er ikke helt tilfeldig at Liverpool har blitt konger av comeback. Det er også noe de har trent på.

PÅ HODET:
PÅ HODET:  To headinger ble avgjørende på slutten av kampen mot Aston Villa.

Denne sesongen har laget allerede sikret 10 poeng etter først å ha kommet under i Premier League. I løpet av Klopps karriere i klubben har det blitt 15 seiere som har blitt sikret etter 80 minutters spill, 11 av dem etter 86 minutter. Det er mest av engelske lag i den perioden.

Intenst rollespill

«En av grunnene til at Liverpool er i stand til å blåse motstandere av banen i løpet av fem minutter er på grunn av intensiteten i slikt rollespill. Å ligge under med to mål betyr at å score bare en gang - noe som normalt blir sett på som en prestasjon med færre spillere - ikke betyr noen ting», skriver Hughes.

Han viser også at til at avgjørelsen mot Aston Villa bar den første gangen siden mars 2004 da Sami Hyypia scoret på en corner fra Steven Gerrard at en corner ble avgjørende på overtid for Liverpool.

Klopp sa etter kampen at cornervarianten også var noe det var trent på den siste uka.

INNØVD TREKK:
INNØVD TREKK:  Sadio Manés scoring på overtid kom etter et cornertrekk som var øvd inn på forhånd.

– Det var et cornertrekk som vi har prøvd noen ganger. Og nå fikk vi brukt det i et avgjørende øyeblikk. Sadios innlegg på Robertsons mål var også sensasjonell, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

I artikkelen kommer det også fram at mens andre managere vil ha hvile under de travle delene av sesongen, legger Klopp vekt på arbeid. Og Klopp gjør som oftest laguttaket basert på hva han ser på trening på Melwood, og ikke hva som skjer på banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]