Liverpool vinner og vinner, men klarer ikke å holde nullen

Forrige sesong holdt Liverpool nullen oftere enn i annenhver kamp. Slik har det ikke vært denne sesongen.

6. nov 2019 kl 09.17 Arild Skjæveland

Forrige sesong holdt Liverpool nullen i utrolige 28 av 53 kamper i cup og liga. Virgil van Dijk ble kåret til årets spiller i Premier League, og Alisson Becker til årets keeper i verden.

Resultatene til de helrøde er enda et hakk bedre fra den fantastiske fjorårssesongen. Liverpool bare vinner og vinner, og har kun ett tap så langt denne sesongen. Det kom borte mot Napoli i september. Jürgen Klopp har bygget en seiersmaskin, som topper gruppen i Champions League, og har 31 av 33 mulige poeng i Premier League.

Men til tross for alle seirene - det skjer sjelden at Liverpool holder nullen denne sesongen. Allerede er det spilt 19 kamper denne sesongen, dersom vi tar med Community Shield. Bare tre ganger har laget gått av banen etter å ha holdt nullen.

Det skjedde mot Burnley på Turf Moor, MK Dons i ligacupen, og borte mot Sheffield United i slutten av september. Det var forrige gang de helrøde gikk av banen med en «clean sheet».

Så langt har Liverpool ikke klart å holde nullen på Anfield denne sesongen - og på søndag kommer Europas farligste angrepslag på besøk. City har allerede scoret 50 mål denne sesongen. Liverpool har scoret 42.

Manageren er ikke bekymret

Jürgen Klopp ble spurt om «clean sheets» både før og etter kampen mot Genk. På Anfield tirsdag kveld headet Mbwana Samatta inn 1-1 på Genks første avslutning på mål. Ikke en avslutning en kan forvente at Alisson Becker skal gjøre det bedre på - men det var andre gang på to kamper at Liverpool slipper inn på dødball, etter å ha vært strålende på defensiv dødball de siste to sesongene.

Det er nå åtte kamper siden sist Liverpool holdt nullen - men det bekymrer ikke manageren.

– Jeg er ikke bekymret, for å være ærlig - men det er ikke det vi ønsker, sier Klopp til BT Sport etter kampen.

– Alle målene vi har sluppet inn er forskjellige. Alle er ulike, så det handler ikke om forsvarsspillet. Det handler om å være 100 prosent konsentrert i situasjonene, og det har vi ikke vært, sier han.

– Vi vet det, og vi må jobbe med hva vi skal gjøre.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

IKKE HOLDT NULLEN:
IKKE HOLDT NULLEN:  Alisson Becker har fortsatt ikke holdt nullen etter comebacket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]