– Pep er en kontrollfreak, og Liverpool lar ham ikke ha kontroll

Sesongens kanskje største kamp venter.

Det er mye fokus på hvilken tilnærming Jürgen Klopp og Pep Guardiolavelger til denne kampen. Manchester City-manageren har lært av sine feil fra tidligere sesonger, og la en mer defensiv taktikk forrige sesong. Det resulterte i 0-0 på Anfield og 2-1-seier på Etihad.

Podkasten «Blood Red: Liverpool FC», av Liverpool Echo, har diskutert rundt storkampen. JoshWilliams, journalisten som har dypdykket i den taktiske duellen mellom Klopp og Guardiolafor Liverpool Echo, David Hughes og Kristian Walsh forsøker å spå hvordan de to leirene ser på sesongens viktigste oppgjør til nå.

– Selv om Liverpool leder ligaen med seks poeng, tror jeg Pep gladelig tar et uavgjort. Jeg tror ikke han ser på denne kampen som en som må vinnes, sier Williams.

Kontrollfreak

– Pep er en kontrollfreak, og Liverpool lar ham ikke ha kontroll. Liverpool legger seg ikke bare ned, og han hater det. Og det er derfor han ikke helt klarer å knekke koden for hvordan City kan slå oss, sier Hughes.

Det skal sies at Guardiola nettopp fant den koden forrige sesong, da spanjolen valgte å unngå sentralområdet i banen og bruke Leroy Sané for alt det var verdt for å utfordre Trent Alexander-Arnold på backen. Tyskeren satte inn vinnermålet, og Pep kunne se at slagplanen fungerte utmerket.

Denne gangen har ikke Guardiolamuligheten til å bruke Sanépå kanten, ettersom vingen er ute med skade, og det er ikke det eneste skadeproblemet Manchester City har.

I tillegg til Sané, er AymericLaporteog OleksandrZinchenkodefinitivt ute. Rodri og David Silva er usikre til oppgjøret. Fredag kunne Guardiola også meddele at Ederson er utilgjengelig til helgens kamp. I podkasten, som ble spilt inn torsdag, så de keepersituasjonen slik:

– Bravo sprer utrygghet. Hvis han spiller bør vi gå all-in og gjøre dette til en basketballkamp, legger Hughes til.

Rollene har snudd

– Forrige gang City besøkte Anfield, så var det vi som fryktet dem. Jeg har en følelse av at rollene har snudd. Situasjonen er annerledes, det er to ulike lag som møtes denne gangen, sier Walsh.

Liverpool står sterkere nå enn de gjorde for et drøyt år siden, mens Pep påpeker i de aller fleste intervjuer at laget har mange problemer for øyeblikket.

– Kampen kan gå to veier. A: Det kommer an på hvor sterkt Pep ønsker å minske forspranget til Liverpool. B: Vil Klopp angripe Citys svakheter? Skadeproblemene er store. Liverpool kan satse på høyt press, fordi disse spillerne vil gjøre feil, fortsetter Hughes.

Med tanke på skadesituasjonene og hvordan sesongen har utspilt seg hittil, er nok Liverpool knepne favoritter. Det gjenstår å se om en av managerne – eller begge – vil angripe muligheten på søndag til å gå for alle tre poengene.

Liverpool - Manchester City har avspark kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.