– Jeg har aldri gått til en kamp og følt meg som outsider

Pep Guardiola føler seg ikke som underdog før storkampen.

10. nov 2019 kl 12.44 Arild Skjæveland

Liverpool topper Premier League-tabellen, og har en luke på seks poeng ned til Manchester City. City har ikke vunnet på Anfield på over 16 år, og Pep Guardiola har aldri vunnet her.

Det er mye som taler for Liverpool - men de lyseblå er regjerende mestere, og Guardiola sier at han kun tenker på seier før dagens oppgjør.

– Jeg har aldri gått til en kamp og følt meg som outsider, og tenkt at jeg ikke kommer til å vinne, sier Guardiola i et intervju med The Telegraph.

– Men selvsagt, de er seks poeng foran oss, og har spilt fantastisk hele sesongen, samtidig som vi har mange skadeproblemer i enkelte posisjoner. Men jeg kommer ikke til å sitte på bussen til Anfield og tenke at jeg kommer til å tape kampen. Det har aldri skjedd i min karriere. Jeg har alltid hatt følelsen av at dersom vi gjør de spesielle tingene som vi planlegger, så får vi vår sjanse til å vinne, sier han.

Må være nesten perfekt

Som City-manager har Guardiola vunnet to og tapt fire av sine åtte møter med Jürgen Klopp.

– Ja, vi vet det. For å vinne disse kampene må vi være helt på topp, definitivt. Det kan ikke være halvveis. Måten Liverpool spiller på, krever en utrolig konsentrasjon til alle detaljer i 95 minutter, sier han.

– Jeg er ganske sikker på at dersom det er en mulighet til å vinne på Anfield, så er det når du tror du skal vinne kampen. Dersom du tenker «la oss se hva som skjer» mot et lag der, tror jeg ikke at det er mulig. Den eneste sjansen vi har, er dersom vi spiller slik som vi gjør og prøver å skape sjanser til å score mål.

– 38 år og én seier viser hvor vanskelig det er på Anfield, men det er alltid en utfordring.

Liverpool - Manchester City spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]