Champions League-trekning kl. 12.00Fire røk ut i åttendedelsfinalen forrige sesong - ett lag deltar for første gang

De fem lagene Liverpool kan trekke i åttendedelsfinalen.

Det er 16 lag igjen i årets Champions League. I dag skal åttendedelsfinalene trekkes i Nyon. Det skjer kl. 12.00, i en trekning vi kommer til å følge her på liverpool.no.

Gruppevinnere: Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig og Valencia.

Gruppetoere: Real Madrid, Tottenham, Atalanta, Atletico Madrid, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon og Chelsea.

Fordi Liverpool er gruppevinner, vil en ha fordelen med å avslutte hjemme på Anfield. Første kamp skal spilles 18, 19, 25 eller 26. februar. Returen på Anfield blir 10, 11, 17 eller 18. mars.

Ingen lag kan møte andre lag fra samme land før tidligst i en kvartfinale - og en kan heller ikke trekkes mot lag en allerede har møtt i gruppespillet. Det utelukker Tottenham, Chelsea og Napoli - og gjør at det gjenstår fem alternativer for Liverpool i dagens trekning.

TREKNING:
TREKNING:  Trekningen skal starte kl. 12.00.

De fem mulige motstanderne

Real Madrid

Ligger på 2. plass i La Liga, á poeng med ledende Barcelona. Ble nummer to i gruppen bak Paris Saint-Germain.

Vant Champions League i 2013/14, 2015/16, 2016/17 og 2017/18. Den siste mot Liverpool i Kiev. Røk ut i åttendedelsfinalen forrige sesong, etter å ha slått Ajax 2-1 på bortebane og tapt 1-4 hjemme på Santiago Bernabeu.

Atletico Madrid

Ligger på 5. plass i La Liga, seks poeng bak Barcelona og Real Madrid. Ble gruppetoer i gruppe D bak Juventus.

Er kjent for å være et godt organisert lag under Diego Simeone. Vant Europa League i 2017/18, og var tapende finalist i Champions League i 2013/14 og 2015/16. Forrige sesong røk de ut i åttendedelsfinalen da de slo Juventus 2-0 på hjemmebane og tapte 3-0 i Torino.

Borussia Dortmund

Ligger på 3. plass i Bundesliga, fire poeng bak ledende RB Leipzig. Ble nummer to i gruppen bak Barcelona.

Liverpool møtte Dortmund i Europa League-kvartfinalen i 2015/16-sesongen. Forrige sesong røk de ut av åttendedelsfinalen, etter å ha tapt 3-0 mot Tottenham på bortebane, og 1-0 hjemme på Signal Iduna Park.

Lyon

Ligger på 8. plass i Ligue 1, 17 poeng bak Paris Saint-Germain. Ble nummer to i gruppe G bak RB Leipzig. En av de tetteste gruppene i årets turnering, der det var ett poeng som skilte Lyon fra Benfica på 3. plass og Zenit på 4.

Er inne i en veldig vanskelig sesong, som ble enda verre søndag kveld da de tapte hjemme mot Rennes, og både Memphis Depay og Jeff-Reine Adelaide pådro seg ACL-skader som vil trolig holde dem ute for resten av sesongen. Forrige røk de ut i åttendedelsfinalen, etter 0-0 hjemme og 1-5 tap borte mot Barcelona.

Atalanta

Ligger på 6. plass i Serie A, 11 poeng bak Inter og Juventus. Ble nummer to bak Manchester City i gruppe C etter en høydramatisk avslutning, der de sto med null poeng etter tre kamper. To seire i de to siste kampene var nok til å sikre avansement.

Deltar i Champions League for aller første gang, og er den store overraskelsen i åttendedelsfinalene. Spiller hjemmekampene på San Siro i årets turnering.