Kan vi få se Shaqiri på venstreback, Ox på høyreback eller Milner som spiss i det tettpakkede vinterprogrammet?

De tre nevnte er bare noen av Liverpool-spillerne som har erfaring fra overraskende posisjoner. Vi har foretatt en gjennomgang av de friske førstelagsspillernes allsidighet.

Trent

Scouseren var en midtbanespiller og ving før han sammen med akademilederne bestemte seg for å satse på høyrebacken for å få en klarere vei inn på førstelaget.

21-åringen har allerede over 100 kamper på høyrebacken, men har fått fire kamper i en høyre midtbane/vingbackrolle og en kamp på sentral midtbane (alle i Premier League). Han bekledde også en sentral midtbanerolle i omtrent 20 minutter for Englands landslag mot Montenegro.

Joe Gomez

22-åringen har allerede god erfaring fra alle de ulike rollene i forsvarsfireren. Den unge briten har 56 kamper på høyrebacken, 43 kamper i midtforsvaret og ni kamper på venstrebacken, hvor han startet sin Liverpool-karriere.

Virgil van Dijk

Nederlenderen startet sin fotballkarriere som spiss, men beveget seg i løpet av juniorårene bakover i banen.

På seniornivå har bautaen brukt sine 348 kamper i midtstopperposisjonen på å bli verdens beste. I tillegg har han en kamp som høyreback for Groningen - da scoret han to og assisterte ett mål.

ENSIDIG:
ENSIDIG:  Virgil har bare en kamp i en alternativ posisjon. Da scoret han to mål og assisterte ett fra sin høyrebackposisjon.

Andy Robertson

Skotten har etablert seg som verdens beste venstreback, hvor han har 255 kamper i ryggsekken på seniornivå. Han har også figurert 23 ganger i en venstre midtbane/vingbackrolle og har fem kamper i backroller på høyresiden.

Jordan Henderson

Kapteinen har gjennom sin lange karriere opparbeidet seg stor erfaring fra ulike posisjoner på banen.

I den offensive, sentrale eller defensive midtbanerollen har 29-åringen henholdsvis 18, 180 og 96 kamper. I tillegg har briten fra Sunderland 66 kamper på høyrekanten, fire kamper på venstrekanten og to kamper på høyrebacken.

På onsdag startet den erfarne midtbanegeneralen på stopperplass for Liverpool mot Monterrey.

Georginio Wijnaldum

Den tidligere turneren er en allsidig mann både på og utenfor banen. Han har over 300 kamper i sentrale roller på midten. Det har også blitt omtrent 50 kamper fordelt på høyre- og venstrekanten.

I 2017 spilte han i en stoppertrio da Liverpool slo Brighton 5-1 på bortebane.

NYTTIG ERFARING:
NYTTIG ERFARING:  Gini kan få bruk for erfaringen på stopperplass under Liverpools stopperkrise.

James Milner

Når det kommer til allsidighet er 33 åringen Liverpool sterkeste. Han har faktisk spilt i alle posisjoner unntatt på stopperplassen.

I sine yngre dager figurerte Milner i offensive roller på venstre- og høyrekanten, og fikk også noen kamper på både offensiv midtbane og i en spissrolle. Senere har briten fra Yorkshire etablert seg sentralt på midtbanen.

I 2016/2017-sesongen fikk Milner et betydelig antall kamper på venstrebacken, og han har også spilt defensiv midtbane og høyreback. Totalt har det blitt 529 kamper i Premier League for veteranen.

Adam Lallana

31-åringen fra kysten har gjennom sin lange karriere opparbeidet seg mye erfaring. I den gode perioden i Southampton og starten av Liverpool-karrieren spilte den dynamiske midtbanespilleren i hovedsak offensiv midtbane, hengende spiss eller på en av vingene.

Senere har han beveget seg til en mer sentral midtbanerolle, før han i denne sesongen også fikk prøve seg på den defensive midtbanen.

Naby Keïta

Guineaneren har i sin forholdsvis korte karriere fått over 200 kamper. De fleste av kampene har han spilt i en indreløperrolle, men 24-åringen har også en del kamper både til høyre og venstre på midtbanen, samt i både offensive og defensive midtbaneroller.

Alex Oxlade-Chamberlain

Kraftpakken fra sørkysten startet sin karriere i offensive roller på høyre og venstrekanten, og fikk over 150 kamper før han senere har beveget seg til en mer sentral rolle.

Det har blitt over 60 kamper i sentrale midtbaneroller, og han har også fire kamper på høyrebacken.

Xherdan Shaqiri

Sveitseren har omtrent alltid hatt offensive roller i sine lag. Han har naturligvis flest kamper på høyrevingen, men han har også rundt 100 kamper i andre offensive roller. I Liverpool har han noen ganger fått en indreløperrolle.

Den nåværende 28-åringen fikk overraskende nok en kamp på venstrebacken under tiden i Basel.

ERFARING PÅ BACK:
ERFARING PÅ BACK:  Shaqiri har en kamp på venstreback i ryggsekken fra tiden i Basel.

Roberto Firmino

Brasilianeren har hatt en uortodoks karriereutvikling. I juniorårene spilte 28-åringen stopper, men i motsetning til de fleste andre beveget han seg oppover i banen etter hvert.

Det har nesten blitt 300 kamper på den offensive midtbanen eller i en spissrolle, og han har også omtrent 70 kamper fordelt jevnt på de to vingene.

Sadio Mané

Senegaleseren har alltid likt seg best offensivt i banen, og spesielt på vingene, hvor det har blitt 270 kamper. Han har også bekledd sentrale offensive roller en håndfull ganger.

Mohamed Salah

Egypteren har som ventet desidert flest kamper på høyrevingen, hvor han har 220 kamper. I tillegg til det har det blitt 70 kamper fordelt på andre offensive roller.

Han fikk også prøvd seg som vingback under Jose Mourinhos regjeringstid i Chelsea.

VINGBACK:
VINGBACK:  Salah har prøvd seg på vingback under Mourinho. Her i duell med "Scouse Cafu".

Divock Origi

Belgieren er Liverpools minst allsidige spiller. Kulthelten har 136 kamper på spissplassen, og 50 kamper fordelt på de to vingene.

Kilde: Transfermarkt