Origi slapp ikke forbi sikkerhetskontrollen av Everton-supporter

Liverpool-angriperen har blitt en helt i den rød delen av byen, men naboklubbens fans har fremdeles ikke glemt en viss scoring.

20. des 2019 kl 16.24 Kenneth Baraas

Belgieren startet i semifinalen mot Monterrey, men denne gangen var rollene snudd. Roberto Firmino ble byttet inn for belgieren, og det var Liverpools førstevalg som avgjorde på overtid.

Det pleier å være Divock Origi som finner seg rom når kampuret begynner å tikke mot slutten, og Liverpool-supporterne har nok av gode minner hvor angriperen har dukket opp i øyeblikk som nesten har blitt rent magiske.

– Jeg husker at jeg gikk inn på flyplassen i Manchester. Der var det en Everton-fan i sikkerhetskontrollen som sa til meg: «Du slipper ikke inn», forteller Origi, i et intervju med Chris Bascombe i The Telegraph.

– Jeg skjønte ikke først hva som skjedde, men jeg så fort på ham at det var et vennskapelig stikk.

På Twitter sto den «strenge» sikkerhetsvakten frem:

90+6

Everton-supporterne har vonde minner fra en sen desemberkveld i 2018. Kampen virket å ebbe ut til et sterkt poeng for Everton da Virgil van Dijk sleivsparket en ball høyt opp i luften rett før slutt, men en mann hadde ikke gitt opp. Origi snuste at noe utrolig ville skje, og var på plass da Jordan Pickford rotet ballen til en slik posisjon at Liverpool-spilleren kunne score seks minutter på overtid.

– Det er det målet de snakker mest om i byen. Det er fantastisk. Jeg elsker det. Det viser hjertet til supporterne. Det er Liverpool, vet du, sier Origi.

Det er ikke det eneste utrolige målet Origi er kjent for. I semifinalen mot Barcelona i Champions League, var det Origi som satte inn den avgjørende scoringen etter en rask corner fra Trent Alexander-Arnold.

– Jeg ser det på Instagram, innrømmer 24-åringen.

– Men jeg liker å visualiser det. Hvis jeg vil gjenoppleve noe, så lukker jeg øynene, setter meg et stille sted, og da kan jeg se det igjen.

– Folk spør meg om mitt favorittmål, og jeg sier til de at det ikke er lett å velge. Målene ga veldig forskjellige opplevelser.

Origi forteller også om tankegangen sin foran motstanderens mål.

– Hvis jeg er foran mål, så prøver jeg å gjøre den beste beslutningen. Hvis noen er i bedre posisjon, så sentrer jeg. Det kan være fordi at jeg spilte som ving da jeg var yngre. Hvis jeg må ta ansvaret og skyte, så gjør jeg det, sier Origi.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]