Planene for Premier Leagues første vinterpause er klare

Kampdatoene er satt, og Liverpool kan endelig planlegge en etterlengtet pause.

20. des 2019 kl 14.35 Kenneth Baraas

Dette er den første sesongen i Premier Leagues historie at det legges inn en vinterpause for klubbene, med totalt fri for kamper.

Planen er at samtlige lag i den øverste ligaen skal få to uker uten kamper, og dermed vil klubbene få den etterlengtede pausen som Premier League-managere har ønsker i lang tid.

Tanken bak pausen er å gi en hjelpende hånd til England i sommerens Europamesterskap, samt hjelpe de engelske klubbene i Champions League. Nå spørs det om de nye datoene er så til stor hjelp for Liverpools med tanke på møtet med Atletico Madrid, men det kommer vi tilbake til.

Liverpools kamper i februar fikk følgende tidspunkter:

Kampene i ligaen deles så å si opp i to, med fire kamper som spilles den første helgen og seks kamper som sparkes i gang i den andre. Liverpools kamp er altså satt opp i den andre helgen.

I den første helgen spiller Everton - Crystal Palace (13:30) og Brighton - Watford (18:30) på lørdagen, 8. februrar, mens Sheffield United- Bournemouth (15:00) og Manchester City - West Ham (17:30) spilles søndag.

I den andre helgen er det satt opp kamper fra fredag til mandag, med Liverpool-kampen som senkamp på lørdag. Kampprogrammet ser slik ut:

Det som er verdt å legge merke til er at samtlige kamper spilles på ulike tidspunkter, slik at ingen kamper kolliderer med hverandre.

KORT TID:
KORT TID:  Liverpool får lite med tid til å forberede seg til gjensynet med Estadio Wanda Metropolitano og kampen mot Atletico Madrid.

Champions League og varmere strøk

I tillegg til Liverpools tre ligakamper, er sluttspillskampen i Champions League skvist mellom Norwich- og West Ham-kampen. Det betyr at Jürgen Klopps mannskap får kort tid mellom kveldskamp mot Norwich på lørdag og tirsdagskamp mot Atletico Madrid, i Madrid, den 18. februar.

Det har vært meldt at klubbene har måtte utsette planleggingen av eventuelle treningsopphold ettersom datoene for vinterpausen ikke var fastsatt, men nå kan altså Liverpool legge planer for en eventuell treningstur til utlandet.

Liverpools siste kamp før Norwich-kampen, 15. februar, er hjemme mot Southampton den 1. februar. De røde befinner seg for øyeblikket i Qatar for klubb-VM, og det er nok sannsynlig at troppen pakker shortsen på nytt for noen treningsdager i varmere strøk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]