Mané og Keita slo gjennom i RB Salzburg. Nå skal de møte gamleklubben

Sadio Mané og Naby Keita skal tilbake på sin gamle hjemmebane.

Alt står på spill når RB Salzburg tar imot Liverpool på Red Bull Arena tirsdag kveld. Salzburg vil ta seg videre i Champions League med seier. Da er de helrøde ute, dersom ikke Genk slår Napoli i Italia.

Kampen har avspark kl. 18.55, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

I SALZBURG:
I SALZBURG:  Sadio Mané i aksjon for RB Salzburg.

Keita og Mané mot gamleklubben

Liverpool har to spillere som har en fortid i Salzburg. Sadio Mané spilte for klubben mellom 2012 og 2014, etter at de kjøpte ham fra Metz for fire millioner euro. To år senere ble han solgt til Southampton for 11,8 millioner pund.

Sadio scoret 45 mål og hadde 32 målgivende på sine 87 kamper i Østerrike. De to eneste spillerne som er igjen der fra da han spilte for klubben, er kaptein Andreas Ulmer og målvakt Alexander Walke.

Sommeren før han ble solgt til engelsk fotball, kom en tre år yngre midtbanespiller fra Guinea til Østerrike. Også han ble hentet fra fransk fotball.

– I begynnelsen fikk jeg ikke starte, og det var veldig frustrerende. Jeg likte det ikke, og det gjorde det vanskeligere å finne seg til rette. Men Sadio sa: «Min lillebror, ta det med ro. Sjansen din vil komme og når det gjør det, kommer du til å gjøre det beste utav det.», har Keita tidligere fortalt i et intervju med Melissa Reddy som nå skriver for ESPN.

Keita scoret 20 mål på 81 kamper, var med på å vinne to ligamesterskap og to cuper, før han tok steget videre til søsterklubben RB Leipzig i Tyskland.

– Jeg ble en bedre spiller i Salzburg, og jeg lærte mye der. Jeg fikk min taktiske utdanning der, har Keita sagt.

Keita leverte sesongbeste mot Bournemouth i helgen, og Sadio Mané har kanskje aldri vært i bedre form. Forhåpentligvis blir de sentrale mot gamleklubben tirsdag kveld!

I SALZBURG:
I SALZBURG:  Naby Keita scoret 20 mål på 81 kamper for RB Salzburg.

Sentral Houllier

Liverpools tidligere manager Gerard Houllier har hatt en sentral rolle i Red Bulls fotballsatsing. Han har hatt en rolle for Salzburg, Leipzig og New York Red Bulls.

Han var sentral da han utnyttet sine kontakter i det franske markedet og kjøpte Sadio Mané i 2012.

«Da han så Mané i OL, ringte han direkte til Salzburg der han jobbet som konsulent for Red Bull. Han hadde sett ham før på fransk TV, men etter å ha sett ham i levende live nølte ikke Houllier med å anbefale at arbeidsgiveren hans sørget for at han ikke gikk andre steder», skriver Simon Hughes i boken Allez Allez Allez.

– Det jeg likte med en gang var hurtigheten hans og ferdighetene med ballen, har Houllier sagt.

VANT CHAMPIONS LEAGUE:
VANT CHAMPIONS LEAGUE:  Sadio Mané og Naby Keita med troféet i juni.

«Da franskmannen var Liverpool-manager innførte han et faddersystem der utenlandske signeringer fikk hjelp fra klubben for å finne seg til rette i sine nye omgivelser. Han sørget for at Salzburg gjor de det samme da Mané gikk der. Selv om han hadde kostet mye penger, så bodde han hos en fransktalende familie i de første månedene» skriver Hughes i boken.

Det er også andre spillere som har spilt for begge klubber. Andre Wisdom ble lånt ut fra Liverpool til RB Salzburg i 2016-17, mens Alex Manninger spilte for klubben i 2005-06, over ti år før han kom til LFC som tredjekeeper. Målvakten Peter Gulacsi gikk fra LFC til Salzburg, og spilte der fra 2013 til 2015, da han gikk til RB Leipzig.

RB Leipzig - Liverpool har avspark kl. 18.55, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.