Slik får du sett Champions League-kampen mot Bayern München

Liverpool mot Bayern München sendes på TV 2 Sport 1. Fortsatt er det ikke alle som har denne kanalen.

19. feb 2019 kl 08.38 Arve Vassbotten

NENT Group (Nordic Entertainment Group) forlenget i mai 2017 rettighetene til Champions League fra 2018 til 2021. Gruppen som eier Viasat 4 og Viasport-kanalene, inngikk samtidig en avtale med TV 2 om at de får sende to Champions League kamper hver runde.

Den gangen avtalen ble kjent ble det sagt at Champions League ville bli vist på åpen kanalen, og dermed ble mange overrasket da kanalen «TV 2 Sport 1» ble lansertsamme dag som Champions League gikk i gang denne høsten.

Selv om dette ikke er en betalingskanal, skapte det problemer for mange som ønsket å se Liverpools åpningskamp mot Paris Saint-Germain 18. september, for det var langt fra alle TV-distributørene som hadde på plass avtale om å vise kanalen.

Slik er det fortsatt. Og det er de samme som tilbyr kanalen i dag, som det var den gangen.

Disse har kanalen

Hvis du er kunde hos RiksTV, Get, Viasat, NextGenTel eller har TV 2 Sumo, så har du tilgang til TV 2 Sport 1.

TV 2 skriver på egne siderat:

«TV 2 har tilbudt kanalen TV 2 Sport 1 til alle tv-leverandører, men foreløpig er det dessverre slik at Telenor T-We, Canal Digital og Altibox har valgt ikke å tilby denne kanalen til sine kunder.»

Mange spørsmål om Altibox

Når det gjelder Altibox har Liverpool.no fått flere henvendelser.

Grunnen er at de på egne sider og til kunder opplyser at: «Altibox har fremdeles ikke mottatt et tilbud fra TV 2 om distribusjon av TV 2 Sport 1. Før det foreligger et konkret tilbud fra TV 2 er det vanskelig for Altibox å mene noe om sannsynligheten for en avtale.»

Mens TV 2 på sin side skriver at: «Altibox melder til sine kunder at de ikke har mottatt et tilbud, vi har alltid ønsket å tilby TV 2 Sport 1 til Altibox, men de har ikke ønsket et tilbud på denne kanalen alene. Altibox har bevisst ønsket å knytte en avtale om distribusjon av TV 2 Sport 1 til andre fremtidige forhandlinger om en ny distribusjonsavtale av hele TV 2s tilbud.»

– Altibox er kjent for å lytte til kundene og tilby det innholdet de ønsker seg. Vi har ingen interesse av å avvise et tilbud om et nytt produkt i markedet, så lenge vi kan forsvare størrelsen overfor alle våre kunder. Vi ønsker heller ikke av å skape forvirring rundt prosessen.

– Altibox er i dialog med TV2, men situasjonen er fortsatt slik at vi venter på et tilbud på distribusjon av TV2 Sport 1, sier Peter Schwarz, som er kommunikasjonssjef i Lyse/Altibox til Liverpool.no.

Rettssak om Viaplay Sport

Et annet problemområde som har oppstått etter at vi skrev om TV 2 Sport 1 i høst, er knyttet til Viasat-kunder.

Hos Canal Digital Parabol, Get og NextGentel har du anledning til å få med Viaplay Sport på kjøpet, altså streaming, om du abonnerer på Viasport-pakken via parabol eller kabel-tv. Alle som har Viaplay Sport fikk tidligere se alle kampene på Champions League, selv om de ble sendt på TV 2 Sport 1.

Det ble det slutt på i starten av oktober, etter at TV 2 og NENT Group møttes i retten på grunn av uenighet om avtalen. Fra kjennelsen kommer det fram at TV 2 betaler drøyt 80 millioner kroner per sesong for å vise Champions League, og de fikk medhold i retten.

– TV 2 fikk da midlertidig medhold i at kunder som abonnerer på Viasport-pakke med Viaplay inkludert, ikke får se de aktuelle Champions League-kampene som sendes på TV 2 Sport 1 via strømmetjenesten. Vi får en endelig rettslig avklaring til høsten.

– De som har kjøpt Viaplay sport direkte kan se Champions League-kampene som sendes lineært på TV 2s sportskanaler, opplyser Lene Forfang Paterson i NENT Group til Liverpool.no.

Det er ikke klart ennå om returoppgjøret mot Bayern München også skal gå på TV 2 Sport 1, Viasat 4 eller en av Viasat Sport sine kanaler.

Søndag 24. februar kl. 15.05 skal for øvrig også Manchester United – Liverpool vises på Sport 1 i tillegg til på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]