Alt er alltid fint på «Planet Origi»

James Milner beskriver lagkameraten som sin rake motsetning - men er mildt sagt fascinert av Divock Origi.

Divock Origi takket nei til en overgang til Wolverhampton sommeren 2018, og bestemte seg for å kjempe seg inn igjen i planene til Jürgen Klopp.

Det klarte han da kalenderen viste desember. Da ble han matchvinner mot Everton seks minutter på overtid - og han så seg ikke tilbake. Belgieren skal ha vært fantastisk på trening, og scoret en veldig viktige mål for Liverpool den sesongen.

Nå er han ikke bare en kulthelt, men har også gjort seg fortjent til å bli omtalt som en legende i klubben.

En som er fascinert, er James Milner. I høst ga han ut boken Ask a Footballer, der han svarte på spørsmål fra supportere.

«Hvordan ville livet ditt vært dersom du aldri møtte Divock Origi?» var ett av spørsmålene.

– Haha. Jeg stopper ofte opp og tenker på det. Hvordan ville noens liv ha vært uten Divock Origi? Ville vi vunnet Champions League uten ham? Trolig ikke, skriver Milner i boken.

– Bidragene hans mot Barcelona i semifinalen, og Spurs i finalen var enormt store. Alle spillere gjorde sin del, og jeg vil ikke trekke frem en enkeltspiller, men vi var alle henrykt på «Div» sine vegne. Det føltes som at hver gang vi trengte et viktig mål forrige sesong, så dukket han opp og leverte.

Strake motsetninger

Milner er kjent som den perfekte proff. Avholdsmann, alltid hundre prosent innsats både på trening og i kamp, og kanskje klubbens best trente, selv om han er den eldste.

– I troppen vår kan du trolig ikke finne to mer ulike typer enn meg og «Div». Vi er helt motsatte. Dere vet hvordan jeg er - men «Div» er bare så avslappet. Dersom vi har et lagmøte vil mesteparten av oss være der i god tid før. Han er alltid den siste som kommer. Han er aldri sen, men han er der aldri mer enn 30 sekunder før møtet starter.

– Det har blitt et fast mønster som gjør at alle kan smile og slappe av.

– Han har to sider egentlig. Han er en veldig intelligent fyr, og snakker fire språk flytende. Du kan se hvor forpliktet og bestemt han er på måten han har tvunget seg tilbake på Liverpool-laget - men utenfor banen er han bare så utrolig avslappet, og ser ikke ut til å ha en eneste bekymring her i verden.

FASCINERT:
FASCINERT:  James Milner er fascinert over lagkameraten.

– Dersom noen har glemt igjen noe på et fly eller på bussen, så vil det alltid være Divock. «Vet noen hvem som eier disse hodetelefonene? Ja, de er definitivt Div sine».

Planet Origi

Han er mildt sagt fascinert over den avslappede lagkameraten.

– Hvordan ville livet mitt ha vært dersom jeg aldri møtte ham? Trolig mindre moro. Når jeg ser ham hjelper det meg til å slappe av. Hvordan kan jeg være stresset dersom denne fyren bare flyter rundt på Planet Origi, helt avslappet, smilende, mens han etterlater seg sine eiendeler på veien?

– Noen ganger snakker du med ham i garderoben, og du kan ikke være sikker på om han hører etter. «Husket han hva manageren har fortalt oss hel uken? Ve han i det hele hvem vi møter i dag?» - og så kommer han inn i en storkamp, leverer den perfekte kamp som innbytter, og du tenker «ja, han hørte faktisk etter».

I én kamp er Milner usikker på om belgieren kan ha fulgt med.

– Men det er én ting jeg fortsatt må spørre Div om. Du husker målet på overtid som han scoret mot Everton i Merseyside-derbyet i desember i fjor? Hvorfor hastet han seg til å få tak i ballen ut av nettet etterpå og løp tilbake mot midtbanen? Jeg tror helt ærlig at han trodde vi trengte enda et mål for å vinne kampen. Det ville ikke overrasket meg i det hele. Jeg skal spørre ham. Jeg håper at han husker det.

MATCHVINNER:
MATCHVINNER:  Divock Origi ble matchvinner seks minutter på overtid.