For første gang skal Liverpool til Tottenhams nye stadion

Tottenham Hotspur Stadium åpnet i april i fjor.

11. jan 2020 kl 10.30Arild Skjævelandaskjaeveland

Når Jordan Henderson leder Liverpool ut på banen lørdag kveld, er det første gang de helrøde spiller på Tottenham Hotspur Stadium.

Spurs sin nye storstue tar 62.000 tilskuere, og åpnet i april forrige sesong. Da hadde Liverpool for lengst møtt, og slått, Tottenham på Wembley. 

Da de omsider fikk flyttet inn, vant de sine fire første kamper foran egne supportere, før det ble 0-1 tap mot West Ham i slutten av april. De tapte også den påfølgende kampen mot Ajax, og spilte uavgjort mot Everton.

Denne sesongen er Toby Alderweireld og co ligaens fjerde beste hjemmelag. De har seks seire, to uavgjorte og to tap på sin nye stadion. Tapene kom mot Newcastle United i august, og Chelsea like før jul. I tillegg kommer det pinlige 2-7-tapet mot Bayern München i oktober.

56 til nå

Liverpool Echo rapporterer at ingen lag har vunnet Premier League-kamper på flere ulike stadioner enn Liverpool. 

Tidligere denne sesongen vant de helrøde 1-0 mot Sheffield United, i det som er lagets første ligatriumf mot Sheffield United siden opprettelsen av Premier League.

Liverpool har nå vunnet på 56 av 58 stadioner de har spilt på i Premier League. Den éne de ikke har vunnet på, er Blackpools Bloomfield Road, der Liverpool tapte 2-1 mot Charlie Adam og co under Kenny Dalglish. Den andre er City Ground. LFC klarte ikke å slå Nottingham Forest på deres hjemmebane på fem forsøk på nittitallet, ifølge Echo.

Tottenham Hotspur Stadium blir stadion nummer 59.

Fire tap på 87 kamper

Sist Liverpool tapte mot Tottenham var i oktober 2017. Da hadde Dejan Lovren en marerittdag, og Spurs vant hele 4-1.

Det førte til et oppvaskmøte, og siden den gang har ikke Liverpool sett seg tilbake.

Ifølge Andrew Beasley har de helrøde spilt 87 ligakamper siden den kampen, og har bare tapt fire kamper. Tottenham har til sammenligning tapt fire av sine siste 12. 

Tottenham - Liverpool har avspark kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.