– Nå har Mourinho en unnskyldning for å drepe kampen

Portugiseren mangler Harry Kane mot Liverpool lørdag kveld.

José Mourinho har store skadeproblemer foran lørdagens møte med Liverpool. På torsdag kom meldingen om at storscorer Harry Kane må opereres for hamstringskaden, og vil ikke komme tilbake i trening før i april.

I tillegg er spillere som Moussa Sissoko, Hugo Lloris, Ben Davies og Tanguy Ndombele ute. Danny Rose kan rekke kampen.

Men det er skaden til Kane som er mest kritisk, og José Mourinho la ikke skjul på det på fredagens pressekonferanse.

– Dersom jeg snakker for mye om Harry så blir jeg litt deprimert, og så kommer dere til å si «han er ulykkelig». Det er bedre å snakke om ting som får meg til å le, sa Mourinho til pressen.

– Dere vet at vi ikke kan spille slik vi vanligvis spiller når Harry Kane er i laget. Det er ingen spillere som kan erstatte Harry Kane.

Son Heung-min er tilbake fra suspensjon, og trolig blir det sørkoreaneren som starter sentralt i angrep for Spurs. 

SKADET: Harry Kane mister Liverpool-kampen og de neste månedene.

SKADET: Harry Kane mister Liverpool-kampen og de neste månedene.

– Aldri glad for å møte José 

Jürgen Klopp snakket om Mourinho på dagens pressekonferanse.

– José Mourinho er en manager i verdensklasse, med en bestemt tenkemåte. Han ønsker å vinne med alt det han har, og det respekterer jeg høyt, sa Klopp til pressen.

– Det betyr at uansett hvilken situasjon laget hans er i, vil han bruke det til sitt lags fordel. Dersom Tottenham nå hadde vært i vår posisjon før denne kampen, ville han prøvd å bruke det. Nå er det omvendt, så han vil bruke det. Sånn er fotballen, og sånn jobber managerne.

– Jeg har ikke lyst å lage overskrifter, men jeg kan ikke huske at vi har spilt en kamp i de to siste årene der jeg før kampen tenkte «heldigvis er det han som er manager og ikke noen andre». Det er tøft mot dem alle, av ulike grunner. Det er tøft mot et José Mourinho-lag, men de gode nyhetene er at vi ikke spiller. Vi sender ut to lag fulle av erfaring og ønske om å fortsette eller endre situasjonen de er i. 

– Dette gir Mourinho en mulighet

Den kommende storkampen og Mourinhos planer var tema i den siste episoden av The Times sin podcast The Game.

– Jeg kan se for meg at han vil prøve å gjøre alt det han kan for å frustrere, men han har ikke Chelsea. Han har et Tottenham-lag som ikke klarer å holde nullen, med et forsvar som ser veldig skjørt ut, sier spaltist Gregor Robertson, som la opp sin egen aktive karriere i 2016.

Jonathan Northcroft fra The Sunday Times tror dette gir portugiseren «carte blanche» til å sette opp laget for å ødelegge kampen.

– At Kane er ute gir Mourinho sjansen til å gå «ultra Mourinho». Han kan gå med seks bak, og spille som en skikkelig underdog. Det er en situasjon han liker. Han har ikke lyst å være den som tar initiativ mot en vanskelig motstander. Han er for reaktiv som trener for det, sier Northcroft.

– Dette gir ham en mulighet, og en berettigelse til å ligge dypt. Han gjorde det noen ganger med Manchester United. Han slo ikke Liverpool med å gjøre det, men han fikk resultater. De jobbet med seg noen uavgjortresultater og frustrerte Liverpool. Han tapte i sin siste kamp mot dem, men han fikk til dette noen ganger, sier han videre.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.