Forklarer hvorfor han brukte Minamino sentralt

Klopp antyder at japaneren trolig blir brukt i andre roller når han har blitt bedre kjent med laget og systemet.

10. jan 2020 kl 17.14 Arild Skjæveland

Takumi Minamino fikk sin debut forrige helg da han startet i 1-0 seieren mot Everton i FA cupen. Da hadde han veldig unge lagkamerater rundt seg, og hadde kun tre økter sammen med laget.

Det var også grunnen til at han startet sentralt i angrepstrioen mot naboen. Rett og slett fordi det er en rolle han kjenner, og der det ikke var så mye nytt med en gang.

– Han spilte der fordi vi tenkte at det er rollen som falle han mest naturlig i starten. Spesielt når det kom til å forsvare seg med ballen foran seg, ville det komme mest naturlig for ham. Han spilte i den posisjonen forrige sesong, da min tidligere spiller var manager i Salzburg, sa Klopp på dagens pressekonferanse. 

– Jeg så et par kamper, og de spilte mye med diamant der han veldig ofte var nummer 10. Han kan spille som hengende spiss og alt det der. For Japan spiller han som nummer 9, og han kan spille på kanten, sier Klopp.

Kunne ikke bare gi ham en guide

Med så kort tid sammen med lagkameratene, følte ikke Klopp at han kunne forlange at 24-åringen allerede visste hvordan laget skulle spille.

– Vi tenkte at dette var den beste posisjonen for ham defensivt, fordi han kjenner den fra før. Jeg vil ikke gi ham en guide, si «les den, og så vet du hva du skal gjøre». Han kunne forsvare naturlig, men det er ikke den eneste posisjonen han kan spille, nei, nei, nei. Han har spilt i 4-4-2 på begge kanter, som tilbaketrukket spiss, for Japan som enslig spiss. Han har mye å by på, og jeg elsket kampen han spilte.

– I et helt nytt lag, ikke bare fordi han ikke spilte sammen med Sadio og de guttene som du kan gi ballen og se dem gjøre noe helt annerledes alene. Det var en eksepsjonell prestasjon.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]