Vi fulgte dagens pressekonferanse:Fabinho og Lovren tilbake i full trening neste uke - Phillips returnerer trolig til Tyskland

Den tyske manageren kom med de siste oppdateringene før møtet med José Mourinho & co.

10. jan 2020 kl 10.17 Kenneth Baraas

Om å gå hele sesongen ubeseiret

– Hvem sendte deg ut for å stille disse spørsmålene? Vi tenker ikke på det i det hele tatt. Vi ville ikke hatt så mange poeng om vi gjorde det. Andre lag setter ikke rekorder fordi de ønsker å sette rekorder. 

– Vi tenker bare på neste steg. Mitt største problem nå er Spurs. Hvordan de tenker og hvordan de spiller. Det er det eneste jeg bryr meg om. 

Om Tottenham

– Jeg forventer et velorganisert Tottenham-lag som vil fokusere på å forsvare seg og kontre. Laget er også teknisk gode, med spillere som Eriksen, Alli, Lo Celso, og mange midtbanespillere med fart. Moura og Son også. Aurier og Sessegnon har fart. 

– Vi kan ikke si med 100 prosent sikkerhet hva de vil gjøre, men vi fikk noen indikasjoner da Mourinho var i Manchester United. 

Skader

– James og Naby er utilgjengelige. Begge har muskelskader, ulike skader og ulike personer selvfølgelig. Vi trenger ikke å sette en tid for når de er tilbake. 

– Matip var med på treningsøkten, men gjorde sine egne greier. I går var hans første deltakelse på trening. Shaqiri trente normalt. Dejan og Fabinho er tilbake i full trening neste uke. 

– Lovren og Fabinho har jobber ordentlig hardt i det siste, vi får se før Manchester United-kampen. Clyne er på god vei, men ikke klar. 

Råder ungguttene til å bli i klubben

– Vi trengte ikke den seieren for et bevis på kvaliteten til ungguttene. Vitor Matos er sjefen for disse, smart avgjørelse å hente ham til klubben. Disse guttene må utvikle seg og vi må tenke på hvordan de kan gjøre det på best mulig måte. 

– De er veldig viktige for troppen, og de pusher virkelig hardt. 

– De er ungdom, men de opptrer ikke som unggutter på banen. De er virkelig jordnære, som gjør at de kan lære fra verdensklassespillere. Noen sender vi (Brewster) til andre klubber for å lære fra andre lag. 

– Swansea spurte i sommer, men det var ikke riktig øyeblikk. Nå er det rett øyeblikk for Rhian. 

– Akkurat nå, ser jeg ikke noen som vil ha bedre a et utlån enn å være hos oss. 

– Vi har de rette trenerne for våre unggutter. Enkelt å si siden vi vant og Everton tapte. Det skapte et stort wow. «Hvordan kan det skje?» Det var ikke planen å spille bare unggutter mot Everton, vi hadde skader.

- Jeg ønsket et lag med friske ben mot Everton, det var situasjonen. All honnør til guttene, men vi kunne også vært under med tre mål til pause. Mot Aston Villa gjorde de unge guttene det fremragende, men de tapte likevel 5-0, det er slikt som kan skje.

- Everton kunne blitt det samme som Aston Villa om ikke Adrian hadde gjort de tre redningene.

Mané

– Vi har hatt årets spiller i Afrika de siste årene, og alltid er det veldig fortjent. Det er veldig fint. Vi vet hvordan verden fungerer og det gir klubben en «boost i den delen av verden, jeg elsker det!

Minamino

– Han spilte sentralt fordi vi tenkte det var mest naturlig for ham. Han spilte det tidligere for Salzburg. Han kan spille som en tier eller ving, for Japan er han i nier-rollen. Han kan spille i 4-4-2 eller som en hengende spiss. Han har masse å tilby til laget. Eksepsjonell. 

Mourinho

– Mourinho er en verdensklasse manager med et spesielt tankesett. Han vil vinne. Jeg respekterer det veldig. Lagene hans forsøker å utnytte enhver situasjon. Det er slik managere tenker. 

– Den gode nyheter er at vi to ikke spiller. Vi sender ut to lag, og vi forsikrer oss om at det fungerer. Jeg tror ikke noen ønsker å spille mot oss nå. Spurs er aldri enkle å møte.

Nathaniel Phillips 

Klopp sier at Phillips trolig vil returnere til Stuttgart. 

Det var alt fra Klopp for denne gang. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]