– Vi må være hensynsløse mot et Leicester som har glimrende spillere

Jürgen Klopp forklarer hvorfor mannskapet til Brendan Rodgers er slik en farlig motstander.

24. des 2019 kl 12.13 Torbjørn Flatin

– Leicester er et topp, topp lag med eksepsjonelle kvaliteter, kommenterte Jürgen Klopp da han ble spurt om Liverpools motstander på torsdag kveld. Det at lag nr. 1 og 2 på tabellen møtes avslutter en tettpakket 2. juledag.

Utnytter exit fra Europa

– Leicester er et lag som har europeisk kvalitet. Det at de ikke nådde helt opp forrige sesong (Leicester ble nr. 9 i ligaen) gjør at de denne sesongen ikke spiller kamper ute i Europa, noe de utnytter svært godt.

– Det i tillegg til at de har Brendan Rodgers som manager, og jeg er ikke overrasket over at de gjør det så godt.

Leicester har glimrende spillere

– Brendan har satt sammen et utmerket lag. Chilwell er et stort talent på backen og har vært det over tre eller fire år. Du finner ingen midtstopper med større erfaring enn Evans, og det er det samme med Schmeichel i mål. Soyuncu kjenner jeg fra Freiburg og han er en forsvarer av høyeste kvalitet og lidenskap, og danner et utmerket par med Johnny Evans.

– De har glimrende spillere. De hadde kanskje noen hull å fylle på midtbanen, men de har gjort det. De har kjappe og kreative vinger, og så har de Jamie Vardy. Han ligger hele tiden på offside grensen og har vært en av de tre beste spissene siden jeg kom hit. Du må prøve å sørge for at han ikke får de rette pasningene.

Ser ikke på tabellen

– Leicester vil trolig si at de var litt uheldige da de var på Anfield, og hvor de tapte på et sent straffespark. Vi spilte imidlertid til tider virkelig god fotball i den kampen og vi må gjøre det igjen.

– Vi må kjempe om hver tomme på banen. Vi må være hensynsløse, vi må ønske å løpe og ikke at vi må det. Vi må vise det.

Angående ledelsen i ligaen hevdet Klopp at han fortsatt ikke ser på tabellen og at det kun dreier seg om å forberede sitt lag til hver eneste kamp.

– Folk utenfra kan si hva de vil, vi bryr oss ikke. Dette er ikke over. Vi hadde ikke vært i den posisjonen vi er om vi ikke hadde tatt hver kamp hundre prosent seriøst. Vi er rimelig gode til å stenge dørene rundt oss om ting som vi ikke synes er interessante.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]