– Det er en strålende kveld, og en fantastisk følelse

Jürgen Klopp var veldig fornøyd etter å ha blitt den første manageren som ledet Liverpool til en VM-tittel.

21. des 2019 kl 23.05 Arild Skjæveland

Da Liverpool endelig kunne løfte pokalen etter 120 minutter fotball, var det tydelig at dette var et trofé som betydde noe for spillergruppen. Jürgen Klopp var strålende fornøyd på pressekonferansen etterpå.

– Det føles veldig bra. Vi er ganske utslitt etter en intens kamp, og det er vanskelig for meg å beskrive hvor mye jeg respekterer guttene. Det var en utrolig prestasjon. Vi hadde så mange gode øyeblikk, sa manageren etter kampen.

– Jeg fikk se så mange sensasjonelle prestasjoner. Jeg er veldig glad på supporternes vegne - atmosfæren på stadion var veldig bra. Flamengo skal være stolte over laget sitt, men jeg synes vi fortjente å vinne. VI var det beste laget. Vi var det dominerende laget i mesteparten av kampen, og jeg er veldig glad, oppsummerer manageren.

– Vi kunne ikke gjøre mer i kveld enn å vinne denne kampen, for første gang for denne fantastiske klubben. Det var fantastisk - jeg er så stolt over guttene Det kunne ikke vært bedre.

Ikke overrasket over motstanderen

Liverpool fikk en tøff kamp mot Flamengo, som absolutt var på høyde med rødtrøyene i store deler av kampen.

– Flamengo overrasket oss ikke. Jeg har sett mye av Flamengo de siste dagene. De har ikke spilt mot oss før, og vi ønsket å være annerledes i enkelte faser, og klarte det. Posisjoneringen vår var veldig, veldig bra, og vi skapte store problemer for dem.

– Det var slik en kamp burde være, med to lag som gjør alt for å vinne. Og vi vant.

– Nå vil vi prøve å restituere på flyet dersom det er mulig, og så starte forberedelsene til Leicester-kampen.

Ekstra stort for brasilianerne

Klopp forteller at han hadde snakket med sine brasilianske spillere om statusen til denne turneringen. For Flamengo var dette en av de største kampene i deres historie.

– Før kampen snakket jeg med Bobby om hva denne kampen betyr for brasilianere. Det betyr alt for ham, og det var til god hjelp. I tillegg til det, var det et sensasjonelt mål. Helt iskald. Jeg er veldig, veldig glad på hans vegne.

– Det beste med angrepsrekken vår, er at dersom én ikke scorer, så vil en av de andre gjøre det. Origi og Shaqiri har scoret viktige mål, eller hatt målgivende. Mo og Sadio har scoret, og her trengte vi Bobby sine mål. Jeg kunne ikke være gladere for ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]