– De var nære i fjor, og er fortsatt i rute til å klare det

Arsene Wenger er den eneste som har ledet et lag ubeseiret gjennom en Premier League-sesong.

21. des 2019 kl 14.38 Arild Skjæveland

Da Arsenal vant ligatittelen i 2003/04-sesongen, gjorde de det uten å tape en eneste kamp. Thierry Henry og co endte til slutt på 90 poeng, etter 26 seire og 12 uavgjorte.

Arsene Wenger og Jürgen Klopp har vært i samtale i Doha i forkant av kveldens finale i VM for klubblag. Der fikk Wenger spørsmål om «The Invincibles», og om dette Liverpool-laget kan klare det samme.

– De var nære i fjor, og er fortsatt i rute for å klare det - men det Liverpool forventer for øyeblikket, er «bare» å vinne Premier League. Det er målet for et lag som ikke har vunnet ligaen på 30 år., sier Wenger i det beIN Sport-sendte intervjuet.

– Det er det ingen som ville trodd, men nå er de på god vei til å klare det, sier han.

Liverpool topper Premier League, etter 16 seire og én uavgjort på 17 ligarunder så langt.

Skryter av Klopp

Franskmannen er imponert over det Jürgen Klopp har fått til i tiden sin på Anfield.

– Han har gjort det veldig bra så klart. Han fikk alle ombord, sier Wenger.

– En god manager er en som har en klar idé om hva han vil, og som har kapasitet til å få det av spillerne sine. Han kjøpte de riktige spillerne for sin spillestil.

– Noe som er veldig viktig som en ikke snakker så mye om, er at han har fått inn sine verdier i Liverpool. Solidaritet i laget, en god lagånd, og en veldig effektiv spillestil. Å være så effektiv, og prestere jevnt. Liverpool er en skikkelig fotballby, og laget har de samme verdiene som byen.

Liverpool - Flamengo spilles kl. 18.30, og sendes på VG+.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]