Beskylder Oxlade-Chamberlain for å være feig

Arsene Wenger med kritikk av sin gamle elev bare timer før Arsenal er vertskap for Liverpool.

22. des 2017 kl 08.59 Einar Kvande

Alex Oxlade-Chamberlain ble solgt fra Arsenal til Liverpool for 35 millioner pund like før transfervinduet stengte i sommer. Nå går Arsenal-manager Arsene Wenger hardt ut mot sin gamle elev.

– Du blir ikke en stor spiller som du sitter i gyngestolen din og sier at du ikke vil kjempe for en plass på laget. Det fungerer ikke slik. Alle spillere må kjempe, siteres Wenger av Express om Oxlade-Chamberlains innsats for The Gunners.

– Jeg er overbevist om at dette er viktig for å bli en toppspiller, legger franskmannen til.

Ønsket å beholde spilleren

Wenger tilbød likevel Oxlade-Chamberlain en ny kontrakt i Arsenal, men spilleren valgte heller en overgang til Liverpool.

– Er Oxlade-Chamberlain garantert en plass på laget i Liverpool? Jeg tror ikke du er garantert en plass på laget noe sted.

– Liverpool er en stor klubb. Du har stor konkurranse mellom flere gode spillere. Det er helt normalt, kommenterer Wenger.

– Jeg ønsket ikke at han skulle dra. Jeg ga ham et kontraktstilbud slik at han kunne blitt værende hos oss, men han bestemte seg for å dra, og vi måtte bare forsøke å få best mulig pris for ham.

– Han hadde bare ett år igjen av kontrakten. Da sesongen startet hadde vi fire spillere med bare ett år igjen av sine kontrakter, og jeg ønsket at han skulle forlenge kontrakten. Ja, han bestemte seg for å dra, og jeg respekterer det. Til syvende og sist bestemte jeg meg for å selge en av de fire.

– Vi respekterer avgjørelsen hans, og det er helt normalt. Jeg har ingen problemer med det. Det som er viktig er at spillere har en god karriere, fortrinnsvis hos din egen klubb. Dersom det ikke skjer, ønsker du likevel at de skal få en god karriere.

– Det er en del av dette. Ser du til andre klubber, vil du se at vi har mer stabilitet på spillersiden enn noen annen klubb på toppnivå. Men av og til skjer det at en spiller vi ikke ønsker skal dra, forlater oss likevel.

– Personlig tror jeg han vil bli en viktig spiller for England, og at han vil fortsette å utvikle seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]