– Jeg vet ikke om det er en fordel at et helt land eller kontinent ønsker at de skal vinne

Jürgen Klopp tror ikke turneringens status kommer til å bli en avgjørende faktor.

21. des 2019 kl 11.12 Arild Skjæveland

I kveld skal Liverpool møte Flamengo i finalen i VM for klubblag. Turneringen har veldig høy status i Sør-Amerika, og Alisson Becker snakket om det på fredagens pressekonferanse.

Jürgen Klopp forteller at han forventer en ekstatisk målvakt, dersom det skulle gå veien.

– Ali fortalte meg at det «klikket» for ham da han var barn og klubben hans vant turneringen, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Du kan ikke forklare slike ting. Det er som med Europa og Champions League. Dersom du vinner NBA, så er du verdensmester, noe som er morsomt i og for seg, men dersom du vinner Champions League så føles det slik, og at det er turneringen. Jeg mener at Champions League er den vanskeligste turneringen å vinne, men det betyr ikke at det ikke finnes andre turneringer. Jeg respekterer begge, sier manageren.

For Flamengo er dette en kamp av enorm betydning.

– De har fordelen med at alle forteller dem hver dag hvor mye det betyr for dem. Vi blir bare spurt hele tiden om hvorfor vi er her, sier han videre.

Tror ikke det blir avgjørende

Tyskeren sier at han ikke vet hvordan troféet ser ut, og har ikke tenkt så mye på hvordan det vil være å vinne.

– Det ville vært flott å vinne den, og jeg vet ikke helt hvordan troféet ser ut, men det visste jeg heller ikke om UEFA Super Cup, og det er et godt eksempel. Før det visste jeg ikke hvordan folk snakket om det. Før kampen spurte folk «trenger du det virkelig?». Så spiller du kampen, vinner, og det føles utrolig. Det var virkelig stort, sier han.

Han tror ikke det at turneringen har så høy status på andre kontinenter kommer til å bli en avgjørende faktor i kveldens kamp.

– De kommer ikke til å være på stadion alle sammen. Det betyr kanskje mer for supporterne sammenlignet med Liverpools supportere, men for spillerne? Nei. Søramerikanere er veldig følelsesladde, og vil være fulle av følelser. Betydde det mer for Tottenham i Champions League-finalen eller mer for Chelsea i Supercupen?

– Er det en fordel at et helt land eller kontinent ønsker at de skal vinne? Jeg vet ikke. Mexico ønsket å vinne mer enn folk i England, og vi slo dem, så vi får se, sier han.

I kveld spiller Liverpool finale i VM for klubblag. Kampen mot Flamengo spilles kl. 18.30, og sendes på VG+.Slik ser du finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]