– Det blir spennende å se hvem som er mest lidenskapelig av Klopp og Simeone!

Alexander-Arnold påpeker den tøffe trekningen, men minner om at de røde trives i store oppgjør.

9. jan 2020 kl 23.11 Kenneth Baraas

Liverpool havnet som kjent på den kjedelige 2. plassen i forrige ligasesong, kun ett poeng bak Manchester City. Det er noe Trent Alexander-Arnold fremdeles tenker på. 

– Det var enormt skuffende å ikke vinne Premier League. Det gjorde vondt fordi det ikke var ett spesifikt øyeblikk eller en enkeltkamp, som gjorde utslaget, sier Alexander-Arnold, ifølge Liverpool Echo

– Vi følte at vi gjorde nok til å vinne ligaen, så det var skuffende at Man City bare var så vidt sterkere enn oss. 

Likevel klarer høyrebacken å se positivt på den forrige sesongen, ikke så rart med tanke på suksessen i Europa. 

– Men det var et år fullt av suksess likevel. Laget hadde en virkelig god periode og som individer er vi glade for å være der vi er. Vi har fremdeles masse potensiale til å bli bedre, men alle vet at vi er en god gruppe med spillere og enda bedre som et lag. 

GODE MINNER: Tankene flyr lett til Barcelona-kampen når man ser Trent legge ned ballen ved hjørneflagget.

GODE MINNER: Tankene flyr lett til Barcelona-kampen når man ser Trent legge ned ballen ved hjørneflagget.

Ser frem mot managerduellen

Engelskmannen har hatt en strålende sesong, og utviklingen er mye takket være Jürgen Klopp. I kampene mot Atletico Madrid, første kamp spilles 18. februar, vil dog Alexander-Arnold følge med på sidelinjen. 

– Vi fikk en tøff trekning. Atletico Madrid er et gjerrig lag, et lag som er vanskelig å bryte ned, og et lidenskapelig lag med en lidenskapelig trener (Diego Simeone). 

– Det vil bli interessant å se de to managerne på sidelinjen og hvem som er mest lidenskapelig! 

– Vi nøt Champions League forrige sesong fordi vi hadde en så tøff vei. Alle kamper vi spilte fram mot finalen var ulike type motstandere, etter å ha vært i en veldig tøff gruppe, minnes høyrebacken.

Liverpool er inne i en enormt god periode, og står med kun ett tap denne sesongen. Med andre ord trives Anfield-klubben mot de fleste, men også mot motstand fra aller øverste hylle.  

– Vi hadde en tøff gruppe i år og får nok en gang en vanskelig motstander i første kamp av sluttspillet, men vi liker å bli testet som et lag, det bringer frem det beste i oss. 

– Forhåpentligvis vil vi klare å komme oss tilbake til Istanbul igjen, som vil være massivt for klubben, men for å ha et perfekt 2020 må vi vinne så mange trofeer som mulig, avslutter Alexander-Arnold. 

Atletico Madrid møtte i kveld, torsdag, Barcelona til semifinale i den spanske supercupen. Der stakk Liverpools kommende motstander av med en 3-2-seier og finalebillett. Jorge Merodio, Alvaro Morata og Angel Correa scoret målene for Atletico. Med andre ord: ingen enkel motstander for de rødkledde. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]