– Jeg sa for tre måneder siden at Liverpool ville bli mestere

Mourinho er ikke overrasket over Liverpools soleklare tabelledelse, og forteller at han helst skulle møtt de røde på et annet tidspunkt.

10. jan 2020 kl 15.25 Kenneth Baraas

Lørdag møtes Liverpool og Tottenham på London-klubbens nye storstue, og på sidelinjen venter en taktiker som har et godt tak på Jürgen Klopp: José Mourinho. 

Portugiseren har begrenset de røde til kun én seier på hans fem siste møter med Anfield-klubben. Manageren er dog ikke overrasket over at Liverpool leder tabellen med 13 poeng:

– Da jeg jobbet med dere (i Sky Sports), sa jeg at Liverpool ville bli mestere - og det er tre måneder siden, sa Mourinho på dagens pressekonferanse. 

– Situasjonen er ikke noen overraskelse for meg. De er det beste laget i ligaen. 

Skadeplaget tropp

Spurs sliter med flere skader i spillertroppen. Siste melding er at Tanguy Ndombele definitivt er ute av kampen mot Liverpool, ifølge Mourinho selv. Ved siden av midtbanespilleren mangler Harry Kane, Moussa Sissoko, Danny Rose, Ben Davies og Hugo Lloris. 

– Det er en stor utfordring, og vi ville heller spilt mot dem med alle spillerne våre tilgjengelige, men det er sånn det er.

– Vi vet hvor gode de er. Jeg tipper at i dette rommet så er det bare to personer som tror at vi kan vinne, sier Mourinho og griper tak i pressesjefen, før han sier:

– Vi tror. 

– Hvis du ikke tror: kom deg ut!

Den portugisiske manageren innrømmer at prøvelsene i klubben har blitt større enn hva han først så for seg, og trekker frem Klopp som et eksempel på hva managere ønsker.

– Det er ikke bare meg. Selv managere uten problemer, selv managere med den beste troppen, selv Jürgen Klopp med det beste laget, var fornøyd med å hente inn en ny spiller (Takumi Minamino). Vi er alle like, sier Mourinho. 

– Realiteten er at jeg kom hit for to måneder siden, og jeg visste om situasjonen. Jeg visste ikke at jeg skulle miste Kane eller Sissoko for en så lang periode. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]