Klopp råder ungguttene til å bli i klubben

Manageren ønsker ikke at de unge spillerne skal ta samme valg som Brewster.

10. jan 2020 kl 14.08 Kenneth Baraas

Rhian Brewster gikk nylig på utlån til Swansea i jakten på mer førstelagsspill. Angriperen kommer til et Championship-lag som jakter opprykk, og der vil unggutten lære av blant andre André Ayew på topp. 

– Swansea spurte i sommer, men det var ikke riktig øyeblikk. Nå er det rett øyeblikk for Rhian, sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

Ønsker å beholde talentene

Klopp fraråder nærmest de gjenværende ungguttene å gå samme vei som Brewster. Tyskeren mener at miljøet i Liverpool per dags dato er det beste for deres utvikling.

– De er ungdom, men de opptrer ikke som unggutter på banen. De er virkelig jordnære, som gjør at de kan lære fra verdensklassespillere. Noen sender vi (Brewster) til andre klubber for å lære fra andre lag.

– Akkurat nå ser jeg ikke noen som vil ha det bedre på et utlån enn å være hos oss, mener Klopp.

– Hva vi gjør med ungguttene får vi se på. Alle var enige om at det var en riktig avgjørelse å la Rhian Brewster gå på utlån.

– Vi har de rette trenerne for våre unggutter. Enkelt å si siden vi vant og Everton tapte. Det skapte et stort wow. «Hvordan kan det skje?» Det var ikke planen å spille bare unggutter mot Everton, vi hadde skader, fortsetter tyskeren.

– Vi trengte ikke den seieren som et bevis på kvaliteten til ungguttene. Vitor Matos er sjefen for disse, smart avgjørelse å hente ham til klubben. Disse guttene må utvikle seg og vi må tenke på hvordan de kan gjøre det på best mulig måte. 

Forklarer valgene bak Everton-seieren

Ungguttene overrasket og imponerte de fleste i seieren over Everton i FA-cupen, der et ungt Liverpool-mannskap vant 1-0 og sikret videre avansement. 

- Jeg ønsket et lag med friske ben mot Everton, det var situasjonen. All honnør til guttene, men vi kunne også vært under med tre mål til pause. Mot Aston Villa gjorde de unge guttene det fremragende, men de tapte likevel 5-0, det er slikt som kan skje.

- Everton kunne blitt det samme som Aston Villa om ikke Adrian hadde gjort de tre redningene.

– De er veldig viktige for troppen, og de pusher virkelig hardt, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]