Mourinho gambler med en av sine beste spillere før Liverpool-møtet

Manageren har appellert Sons utvisning. Dermed kan Son miste kampen mot ligalederen, hvis FA utvider karantenen.

23. des 2019 kl 15.04 Kenneth Baraas

Heung-min Son ble utvist i helgen, etter å ha reagert med et spark i etterkant av en duell med Antonio Rüdiger. Nå forsøker manageren å frikjenne sørkoreaneren.

Tottenhams formspiller ble utvist i helgens kamp mot Chelsea etter at VAR grep inn i hendelsen. Den avgjørelsen er José Mourinho uenig i, og har sendt inn søknad om å endre det røde kortet.

«José Mourinho bekreftet å ha ha appellert mot Son Heung-mins røde kort mot Chelsea» rapporterer Alasdair Gold, journalist i Football London.

Uenig i bruken av VAR

Mourinho mener at hendelse ikke var rødt kort, og mener at slike avgjørelser ødelegger fotballen.

– For meg er det ikke et rødt kort. Jeg tror hvis du går til hver eneste person i dette rommet (presserommet), så ville noen sagt ja og noen ville sagt nei, sier Mourinho.

– Det er ikke slik VAR skal fungere. Hensikten er å bruke det til de åpenbare feilene. At 65 000 personer ser på skjermen og er enige. For meg er det VAR.

– Det er skikkelig dårlig, synes jeg, og det er med på å drepe fotballen.

FA kan gjøre om det røde kortet, slik at Son ikke trenger å stå over noen kamper, hvis de mener at VAR gjorde feil avgjørelse.

I utgangspunktet er midtbanespilleren utestengt i kampene mot Brighton, Norwich og Southampton.

Skulle dog avgjørelsen stå, kan FA utvide karantenen med én kamp, men de kan også la straffen stå.

Hvis FA bestemmer seg for å utvide suspensjonen betyr det at Son må stå over kampen mot Liverpool, som spilles 11. januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]